Us imagineu conduir un Porsche 911 Carrera Cabriolet asseguts en posició central? Ara ja és possible

El McLaren F1 és probablement un dels millors esportius que s’han fabricat mai. Gordon Murray va tenir la oportunitat der dissenyar-lo partint d’un full en blanc, sense cap mena de limitació ni tècnica ni econòmica. El somni de tot enginyer, oi? Una de les conseqüències més vistoses d’aquesta forma de fer va ser la posició central de conducció, amb el conductor centrat al mig de l’habitacle i dos seients, un a cada costat i lleugerament endarrerits, per a cadascun dels acompanyants. La raó d’aquesta solució era ben senzilla: així s’aconseguia un repartiment de pesos més equilibrat dreta-esquerra i, des del mig, el conductor tenia una visibilitat molt millor de tot el que li envoltava. Això, i que el treball de fi de carrera de Gordon Murray també comptava amb tres places i posició de conducció central…

Inspirat per aquesta solució, i en vista de que fer-se amb un dels McLaren F1 originals és a dia d’avui quasi impossible, Shawn Bayliff de Trinity Motorsport va començar a treballar farà cosa d’un any en el Porsche 997 Carrera S Cabriolet que veieu a les imatges. A primera vista sembla un 911 descapotable normal, oi? La única diferència és que aquí el conductor va assegut en posició central.

Com us podeu imaginar, quasi tota la feina s’ha centrat en la columna de direcció, els pedals i en la consola central, havent de redissenyar bona part del sistema de refrigeració pràcticament des de zero. El resultat, però, és espectacular, amb una estètica quasi idèntica a la del model de sèrie i uns acabats en fibra de carboni francament atractius. Aquesta unitat munta el canvi PDK de doble embragatge amb lleves al volant, tot i que Trinity Motorsport ja està treballant en un segon prototip amb canvi manual de sis relacions. Aquí, imagino, hi ha força més feina a fer…

Si Gordon Murray va optar per aquesta solució en el McLaren F1 seria per alguna cosa. Després de tot, els pilots de Formula 1 també van asseguts al centre! Tot i així, jo sóc dels que pensa que la felicitat, sempre millor convertida.

Via Axis of oversteer, fotos de Zach Courter, més info: Centro 911

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: