Uns quants videos dels anys bons del BTCC

M’imagino que coincidireu amb mi en que les curses de turismes són el lloc ideal per veure les millors lluites cos-a-cos. La protecció que dona una carrosseria, a diferència dels monoplaces o els prototips de Le Mans, ajuda a que els pilots no tinguin inconvenient en col·lar-se per llocs impossibles, fins i tot si això implica rebentar-li una porta al adversari. I si parlem de turismes, el BTCC de finals dels 80 i principis dels 90 s’emporta el premi al campionat més competit i amb més castanyes de tot el panorama automobilístic internacional. Era la època daurada dels BMW M3, dels Ford Sierra Cosworth RS500, etc.

Avui via Facebook he trobat un video amb una bonica lluita entre dos Cossies RS500 al circuit de Brands Hatch GP, protagonitzada per Andy Rouse i per Steve Soper. Per si dos trastos amb tracció trasera i un bon grapat de cavalls no fos suficient, a mitja cursa comencen a caure quatre gotes per acabar-ho d’arreglar tot.

Un dels avantatges de YouTube és que quan acabes de veure un video, a la dreta tens un munt de suggerències per continuar perdent el temps. És d’aquesta forma com m’he creuat amb altres perles dignes de menció. Comencem, per exemple, amb un altre lluita de l’any 1988 amb Andy Rouse i el seu RS500 com a protagonista, tot i que aquest cop tant el rival — el Nissan Skyline GTS (R31) de Win Percy — com el circuit — Donington Park — són uns altres.

Saltant de video en video, la sorpresa ha estat trobar-me amb una prova de 1992 on Tiff Needell, encara a Top Gear quan Top Gear encara parlava de cotxes, es posava al volant dels tres cotxes més punters de la temporada: un Opel Calibra, un Nissan Primera i el BMW E36 320i. Abans, però, Needell fa un repàs a la temporada (on fins i tot va participar en alguna cursa) i mostra una de les millors batalles que mai he vist en circuit: la que va acabar amb John Cleland (Opel) i Tim Harvey (BMW) contra el mur a la darrera cursa de la temporada 1992, a Silverstone.

I ja que parlem de Tiff Needell, què tal una prova del Mercedes-Benz C-Klasse DTM per rematar aquesta entrada? Au. Que acabeu de passar un bon dia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s