El curiós origen de la rivalitat entre Porsche i Nissan

nissan porsche

Molt s’ha parlat de la rivalitat de Porsche i Nissan al Nürburgring. Des de la presentació del GT-R ara ja fa uns anys, el fabricant alemany sempre ha posat en dubte el rendiment del Nissan apuntant a pneumátics diferents als d’origen o especificacions lleugerament allunyades a les de fàbrica. Evidentment, que arribi un nouvingut i et passi la mà per la cara pica. No obstant, la rivalitat entre els dos fabricants ve de molt més enllà. Tan enllà… que estem parlant de 1964. En el video que trobareu una mica més abaix, la pròpia Nissan ens explica com es va originar la saga Skyline, arrencant fins i tot abans que la pròpia marca.

L’any 1964, la marca japonesa Prince (Nissan compraria la companyia dos anys després) va crear un GT d’altes prestacions — tot i que estèticament semblava una totxana — al que va anomenar Skyline GT. Feia servir un sis en línia de 2.0 litres, similar al que un parell d’anys després també faria servir el mític Skyline 2000GT-R KPGC10. Els nipons van inscriure’s al Gran Premi de Japó, amb l’objectiu de guanyar la classe GT-II. Petit problema: en la llista d’inscrits també hi havia un trasto alemany de nom Porsche 904 Carrera GTS.

Lluny de fer-se enrera, els japonesos van plantar cara al 904 arrivant fins i tot a liderar la cursa durant una sola volta. No obstant la esperable derrota, aquella simple volta al capdavant va animar al fabricant a seguir desenvolupant el projecte Skyline… fins els nostres dies. La resta, com diuen, és història. Resulta curiós que amb els rius de tinta que ha generat el duel Nissan-Porsche al Nürburgring durant els darrers anys, fos aquesta mateixa rivalitat entre un Prince Skyline GT i un 904 Carrera GTS la que ho comencés tot ara fa 48 anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s