La breu història de Red Bull Racing, resumida en un video de 30 minuts

red bull

Entrada publicada originalment a Motor.cat

Guanyar a la Formula 1 no és una qüestió de diners. Al llarg de la història hem vist mil i un exemples d’equips que arriben amb pressupostos estratosfèrics per fer-se amb el campionat a cop de talonari. Toyota o Jaguar són els exemples més recents, però hi ha més. Ser competitiu a la màxima categoria de l’automobilisme no és una ciència exacte. Invertir xifres astronòmiques no garantitza podis. Del que es tracta és d’aconseguir un equilibri perfecte en pilotatge i enginyeria, sumant un cap d’equip capaç de prendre sempre les decisions més endertades. I, en aquest sentit, la història de Red Bull és el millor exemple.

Nascuda l’any 2005 a partir de les restes de la escuderia Jaguar, un projecte faraònic per part de Ford, nascut al seu temps de l’equip fundat per Jackie Stewart, Red Bull va arrencar amb un projecte que implicava la inversió de 400 milions d’euros en els primers tres anys. David Coulthard i Chrstian Klien serien els pilots, i Chris Horner, un prometedor cap d’equip a la F3000, el director esportiu. L’any següent van fitxar a una de les peces fonamentals en l’èxit recent de la escuderia de Milton Kenyes, Adrian Newey, tot i que el seu primer projecte “integral” amb Red Bull no arribaria fins el 2007 amb el RB3.

Aquell any, amb la novetat dels motors Renault i de Mark Webber com a pilot , van acabar en la cinquena posició final, tot i que el 2008 van caure fins a la setena. No obstant, el punt d’inflexió estava per arribar a l’any següent: Sebastian Vettel, qui substituïa David Culthard, i el xassís RB5. Els podis es van convertir en quelcom habitual, en pràcticament una rutina que els va portar al subcampionat la temporada 2009. La resta, senzillament, és història.

En el següent video, de mitja horeta de durada, els tres protagonistes del domini de Red Bull en les passades tres temporades — Adrian Newey, Chris Horner i Sebastian Vettel — ens fan una breu introducció a la història de la escuderia, tot explicant-nos quines han estat les claus del seu èxit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s