Les trampes de BMW

12388070541628380596L’arribada del BMW (F10) M5 va venir acompanyada d’una tecnologia que, creieu-me, acabarà per carregar-se la poca esportivitat que quedava als esportius de Munich. Em refereixo al sistema encarregat de millorar el so del motor a través del sistema d’audio. BMW Active Sound, que li diuen. Esta clar que afegir un parell de turbos a un motor té una repercussió negativa en la banda sonora resultant. Tenint en compte que a dia d’avui els motors atmosfèrics d’alt rendiment tenen els dies comptats, a BMW ho van veure clar. Enlloc d’aconseguir un so diferent i esportiu, perquè hi ha motors turbos que sonen bé, van tirar pel dret per la via més fàcil: si el teu motor no fa soroll, genera’l tu mateix de forma artificial. D’això a casa en diem fer trampes.

El resultat el vam descobrir primer en el BMW (F10) M5, i ara en el M135i, tal i com queda demostrat en aquesta entrada de WCF. A continuació trobareu un parell de videos grabats des de l’interior de dos M135i: un d’ells amb el sistema activat i l’altre amb el sistema desconnectat. La diferència salta a la vista, i amb ella queda clar que mai més tornarem a tenir cotxes com els BMW (E30) M3(E46) M3 CSL(E60) M5(E92) M3 GTS. I pensar que no fa ni dos dies us parlava de ho bé que sonen aquests trastos

Via WCF

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s