El raríssim Porsche 911 Biturbo 3.3 d’Almeras de 1983

Almeras-Porsche-911-Twin-Turbo

Almeras és un preparador francés que entre finals dels 70 i principis dels 80 va guanyar fama i prestigi amb els Porsche 911 SC de rallyes. El que desconeixia és que, deixant de banda el seu programa esportiu, en el qual van brillar pilots com Jean-Pierre Nicholas o Jean-Luc Therier, Almeras també preparava cotxes de carrer. I renoi si els preparava! Sense anar més lluny, avui acabo de descobrir una variant que no havia vist fins ara, i això que de variants extranyes basades en el 911 ja havia vist unes quantes. Amb vostés, el Porsche 911 Biturbo 3.3 d’Almeras de 1983.

Segons GT Spirit, un d’ells (si es que es va fabricar més d’un) acaba de sortir a la venda, tot i que no s’especifica ni el preu ni es dona cap enllaç amb informació adicional. Bàsicament es tracta d’una evolució del Porsche 911 Turbo 3.3 de 1983. Aquell model comptava amb un sol turbo i un intercooler aire-aire, el que li permetia rendir una potència de 300 CV. Penseu que estem parlant de 300 CV de 1983, que segur que no són com els d’ara. El que va fer Almeras va ser sumar-hi un turbo, signats tots dos per KKK, i incorporar el sistema d’injecció del Porsche 934 RSR Turbo. Acte seguit va substituir l’arbre de lleves per un dissenyat per ells mateixos, els pistons es van canviar per uns que milloraven la fricció i aguantaven millor les altes pressions, i es va afegir una bomba d’oli adicional per treure l’oli dels turbos un cop aquests deixaven de funcionar. El resultat? 440 CV de potència, amb una velocitat màxima de 291 km/h. Quasi com el Ferrari F40, que no apareixeria fins quatre anys més tard.

Almeras-Porsche-911-Twin-Turbo-Rear

El que més xoca d’aquest Porsche 911 Biturbo 3.3 és la estètica, amb canvis profunds que fan que, segons des de quin angle el miris, ni tan sols sembli un 911. Al davant, el frontal adopta l’esquema slant-nose amb els fars carenats enlloc d’escamotejables, recordant lleugerament als 935K que dominaven els circuits per aquella època. Al darrera és on més canvis trobem, amb una part posterior que canvia l’aleró habitual en els 911 Turbo per una nova estructura molt més estilitzada… la qual incorpora els fars d’un Ferrari 308 GTB! I què dir de les rodes, igualetes a les dels 935K!

El cotxe ha estat completament restaurat a les pròpies instal·lacions d’Almeras, a França, i compta amb una nova centraleta pel motor, un nou equip de frens i pneumàtics Pirelli P Zero moderns. Com a trasto exòtic no està gent malament, sobretot si donem un cop d’ull al què és capaç de fer. Clar que si voleu veure coses rares, també està aquest Porsche 911 Turbo by Koenig Specials. No obstant, jo pot ser millor em quedo amb un 911 Turbo 3.3… o fins i tot un Turbo 3.0 dels primers, amb el qual vaig tenir el plaer de fer una volta de copia al Nürburgring, de la que només tinc bones paraules.

Via GT Spirit

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: