Un Porsche 911 amb el que poder fer-ho tot

911

Sempre m’he considerat bastant purista, d’aquests que defensen que no hi ha res com el producte original. No obstant, videos com el del particular 911 del cap de disseny de Bugatti, o el d’en Chris Harris amb el Singer 911 de la setmana passada, estan fent que em comenci a replantejar seriosament els meus principis automobilístics. Agafem, per exemple, un 911 original. Per molts, aquest és EL Porsche 911. El millor. No obstant, si en volem un amb el que anar veritablement ràpid, probablement estarem parlant de xifres properes als 100.000 euros… mínim. I això sense entrar en terriroti RS, on els preus es disparen fins a l’infinit. En vista d’això, per què no agafar una carrosseria del 911 original i començar a muntar-li elements de versions més modernes per fer-lo “ideal”?

No cal que tingui 500 CV, ni el motor del 997 GT3 RS (tot i que ajudaria). No cal que la seva carrosseria estigui feta amb fibra de carboni. No cal que sigui aerodinàmicament perfecte. Només cal que freni, que giri i que s’aguanti. Com ho faria qualsevol 911 modern, dels que van refrigerats per aigua. Amb uns 270 CV i un pes al voltant de la tona ja es podrien fer coses molt interessants… i tot i que el resultat final segurament els aproparia als 100.000 euros dels que parlava abans, a canvi obtindriem “el nostre 911 ideal”, que ja és dir.

El següent video de Petrolicious — un canal de Vimeo del que em declaro ultra-fan — va precisament d’això, del Porsche 911 de Jack Olsen amb el que tan pot passejar per Santa Barbara com rodar a fons pel circuit de Willow Springs o passar-s’ho bé pels revolts de Mulholland Road. Es tracta d’un cotxe que, segons el seu amo, “fa moltes coses i les fa totes bé”. I això és molt difícil. Perquè si volem un cotxe competent en circuit, probablement li haurem de muntar unes suspensions tremendament incòmodes en el dia a dia — i vice-versa. Per rematar-ho, Olsen s’ha muntat un garatge-taller a casa seva que faria les delicies de qualsevol mecànic. Es pot demanar més?

One Car to Do It All from Petrolicious on Vimeo.

Anuncis

One thought on “Un Porsche 911 amb el que poder fer-ho tot

Add yours

  1. No coneixia aquest canal de Vimeo, hi acabo de fer el xafarder… molt bo!
    Me l’apunto!! Gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: