“Bobby Deerfield”, la pel·lícula sobre la Formula 1 que segurament no coneixies

Captura de pantalla 2013-02-01 a la(s) 12.43.38

De pel·lícules basades en el món de l’automobilisme hi ha hagut moltes al llarg dels anys. Algunes, com la mítica “Le Mans” d’Steve McQueen o “Grand Prix“, dirigida per John Frankenheimer, són autèntiques obres d’art que no em cansaré mai de veure. Altres, com “Driven” de Sylvester Stallone (si esteu en plan masoca i no teniu res a fer, a YouTube la teniu sencera) o “24 horas al límite“, basada en els còmics de Michel Vaillant, són abominables i un veritable insult als aficionats. De fet, la primera havia de versar sobre la Formula 1, però en vista del que pensaven fer, Bernie Ecclestone els va enviar a passeig, centrant-se llavors en la CART americana.

Tot i que no he tingut la oportunitat de veure-la, “Bobby Deerfield” té tota la pinta de pertànyer al primer grup. Es tracta d’una pel·lícula basada en el el mundial de Formula 1 durant la temporada de 1976 — al igual que la inminent “Rush” — amb Al Pacino com a protagonista. En el video que trobareu més avall, corresponent a una escena rodada curiosament durant el Gran Premi d’Espanya al Jarama, Deerfield participa amb el Brabham BT45 dissenyat per Gordon Murray, equip aleshores propietat d’un tal Bernie Ecclestone. Aposto a que el britànic segur que va cobrar alguna cosa per que els seus monoplaces apareixessin a la gran pantalla.

En aquesta escena també es poden veure noms il·lustres com James Hunt, Mario Andretti, Arturo Merzario, Carlos Pace o Patrick Depailler, un detallet que sempre agrada als puristes com un servidor (i que “Rush”, per desgràcia, no podrà oferir). Cert, l’accident està fet com el cul, però no em negareu que veure el mític Tyrrell P34 de sis rodes no us ha alegrat el dia?

Via Motorsportretro

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s