El roadtrip definitiu: anar al Nordkapp en ple hivern en un Porsche 911 de 1966

Captura de pantalla 2013-02-01 a la(s) 13.12.56

Hi ha dos viatges que sempre he volgut fer: creuar els Estats Units de punta a punta i anar de Barcelona al Nordkapp, el punt més septentrional d’Europa. El primer vaig tenir la sort de poder-lo fer realitat el passat més de maig, quan la meva dona i jo vam anar de Chicago a San Francisco pel nostre viatge de noces. Així doncs, ara ja tinc tot el temps del món per centrar els meus esforços en el segon. Com que fer-ho amb un cotxe “normal” no té ni mèrit ni demostra cap mena d’esperit aventurer, la idea de fer-ho amb un clàssic sempre m’ha rondat el cap. El que no se m’hagues passat mai pel cap és fer-ho com ho va fer Frank Strohe, editor de la revista Classic Driver: amb un Porsche 911 de 1966 i en ple hivern. Amb dos collons.

A Classic Driver teniu l’article on Strohe explica tota la odissea: 6.000 km en sis dies, amb temperatures de fins a -40ºC i amb un cotxe on la calefacció deixava de funcionar per sota dels -20ºC. És per això que en tot el trajecte va anar sempre abrigat amb roba tèrmica, pantalons d’esquí, anorak, guants i tot el que calgués per aguantar temperatures gèlides. No obstant, a mi el que més em crida l’atenció és el cotxe: un 911 de 1966 completament original que no ha estat mai restaurat, el qual comptava com a única modificació els pneumàtics de claus. Res més. Ni llums adicionals, com es recomana, ni un dipòsit de carburant més gran, ni un sistema de calefacció d’emergència. Res de res.

El millor de tot, tal i com es pot veure a la imatge que hi ha justament sota aquestes línies, és que Strohe ho va aconseguir, arribant al Nordkapp després de patir només un petit problema amb la bateria i una lleugera sortida de carretera sense conseqüències, el que ve a demostrar la fiabilitat d’un cotxe — atenció — fabricat fa ni més ni menys que 47 anys. I això que a mig camí encara va tenir temps per fer uns quants cantos enmig d’un llac gelat, en una mena de curset organitzat per la pròpia Porsche!

Ara el problema el tinc jo: després d’haver llegit aquest article em moro de ganes d’emular-lo!! No obstant, haig d’admetre que jo segurament el faria a l’estiu. I no precissament per la neu, sino perquè durant els mesos d’hivern, allà dalt és de nit pràcticament TOT el dia, amb el que el trajecte no es gaudeix tant. En fi. M’estic animant només de pensar-ho: pujar per Noruega veient fiords i fent la mítica carretera Trollstigen, i tornar per Finlàndia coincidint amb el rally del mundial. Algú s’apunta?

Via Classic Driver, Motoring con brio

Captura de pantalla 2013-02-01 a la(s) 13.15.20 Captura de pantalla 2013-02-01 a la(s) 13.15.57 Captura de pantalla 2013-02-01 a la(s) 13.21.25 Captura de pantalla 2013-02-01 a la(s) 13.21.38

Un pensament sobre “El roadtrip definitiu: anar al Nordkapp en ple hivern en un Porsche 911 de 1966

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s