Nokian estableix un nou rècord de velocitat sobre gel amb un Audi RS 6

Captura de pantalla 2013-03-14 a les 9.13.13

Nokian és un fabricant de pneumàtics finlandès no gaire conegut per aquestes latituds (la única persona que conec que els fa servir sóc… jo). Tot i així, a païssos com Finlàndia, Suècia o Noruega Nokian és la referència indiscutible quan parlem de pneumàtics d’hivern i pneumàtics de claus. Fa uns dies van decidir batre el rècord de velocitat sobre gel que ells mateixos van establir fa un parell d’anys, i per fer-ho, què millor que la tracció integral i els 580 CV de potència que ofereix l’Audi RS 6?

El cotxe és el mateix que la marca va fer servir dos anys abans, un RS 6 (de la generació anterior) completament de sèrie equipat amb pneumàtics de claus Nokian Hakkapelitta 8 en mida 255/35R20. Aquests pneumàtics són els mateixos que es poden trobar a qualsevol botiga, i han estat dissenyats per rendir a altíssimes velocitats. Penseu que a uns 320 km/h els claus entren en contacte amb el terra fins a 43 vegades! Les úniques modificacions que incorpora el RS 6 són les rodes carenades i un frontal on s’han bloquejat algunes entrades d’aire per millorar tant la aerodinàmica com la refrigeració (estem parlant de temperatures de -16ºC).

L’escenari escollit va ser el golf de Bòtnia, en una recta de 12 kilòmetres preparada per la pròpia marca on la única condició era que la neu fos natural i no estigués ni aplanada ni tractada amb productes químics. Janne Laitinen, pilot provador de Nokian i encarregat de superar el rècord, havia de fer dues passades en direccions oposades en menys d’una hora, de les quals s’estimaria la velocitat mitja entre passada i passada. Voleu saber el resultat? 335,7 km/h, superant d’aquesta manera en 4 km/h l’anterior rècord establert per ells mateixos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: