Mercedes-Benz G63 AMG 6X6, un luxós monstre de sis rodes

Mercedes-Benz-G63-AMG-6x6-44[2]

Entrada publicada originalment a Motor.cat

M’imagino que amb els anys que porta donant guerra, les habilitats off-road del Mercedes-Benz G-Wagen estan fora de tot dubte. Juntament amb el Defender, podriem dir que són els dos únics tot-terrenys que han aconseguit sobreviure a la moda dels SUV premium sense perdre la identitat en el procés. No obstant, i per més que es digui que amb un G-Wagen es pot arribar pràcticament on sigui, sempre es pot aspirar a més. Això és el que deu haver pensat Mercedes-Benz quan va donar llum verda al invent que avui ens ocupa: el Mercedes-Benz G63 AMG 6X6, un autèntic monstre de sis rodes a mig camí entre el G-Wagen de tota la vida i el camions Unimog de la pròpia Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz-G63-AMG-6x6-15[2]

Tot i que Mercedes-Benz afirma que es tracta d’un vehicle experimental de pre-producció, el fet d’haver estat presentat en un desert i que al comunicat de premsa es parli de “superar les dunes més altes” deixa clar que darrere d’aquest esbojarrat projecte segurament hi hagi algun xeic amb massa diners per gastar. Perquè d’esbojarrat ho és un bon tros: equipat amb el conegut 5.5 V8 bi-turbo d’AMG, amb 544 CV de potència i 720 Nm de parell màxim, aquest G63 AMG 6X6 compta amb sis rodes, cinc diferecials autoblocants, caixa reductora i una alçada lliure al terra que dobla la de la versió convencional.

Mercedes-Benz-G63-AMG-6x6-10[2]

I és que en aquest monstre tot és superlatiu: pesa 3,85 tones de pes i mesura 5,87 metres de llarg, 2,1 d’ample i 2,3 d’altura. Al dipòsit de benzina estàndar, amb una capacitat de 96 litres, Mercedes-Benz n’hi ha afegit un addicional de 63 litres, amb el que la capacitat total s’en va fins els 159 litres. A més a més compta amb un sistema de monitorització de la pressió dels pneumàtics que pot arribar a inflar la pressió d’aquests des dels 0,5 bars (ideals per moure’s entre dunes) fins els 1,8 bars (ideals per moure’s per carretera) en només 20 segons. No és d’extranyar que amb aquesta fitxa tècnica pràcticament pugui arribar allà on vulgui…

Mercedes-Benz-G63-AMG-6x6-5[2]

A l’interior, el luxe està a l’alçada del que s’espera en un producte signat per AMG… o fins i tot el supera. Compta amb quatre seients individuals de tipus bàcquet, i al tenir una batalla significativament més llarga que el model original, l’espai per les cames dels ocupants del darrera supera amb escreix la d’un Classe E. El que de moment no se sap són ni els consums ni les prestacions, tot i que això tampoc crec que interessi gaire a qui finalment acabi quedant-se’n un (haig de dir que jo sí que tinc curiositat — i molta — per saber quan gasta als 100 km).

Mercedes-Benz-G63-AMG-6x6-57[2]

De moment no és més que un vehicle de pre-producció, la llum verda del qual dependrà de la bona acollida que tingui entre el públic (i qui diu públic diu xeics multi-milionaris). O això és com a mínim el que afirma el fabricant alemany, perquè Autoweek va una mica més enllà afirmant que Mercedes-Benz espera fabricar entre 20 i 30 unitats anuals a un preu que, segons Axel Harries, cap de desenvolupament de la gama G-Wagen, només serà superat pels 350.000 euros que costa el SLS AMG Electric Drive.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s