La bogeria de les pujades en costa i la poca coherència de la FIA

Veient videos com el que obre aquesta entrada, un no pot evitar poreguntar-se fins a quin punt té sentit fer pujades en costa amb segons quins cotxes. Està clar que una barqueta o un GP2 és molt menys segur en cas d’impacte que un cotxe tancat. Com a mínin en aquests hi ha una carrosseria que pot amortiguar el cop. I a vegades ni això, com en el cas de l’accident que li va costar la vida a Georg Plasa. El video en qüestió, amb David Hauser al volant d’un Dallara de GP2, correspon a la pujada en costa de St. Ursanne, a Suïssa, la mateixa en la que l’any 2010 va perdre la vida Lionel Regal, tota una referència en aquesta disciplina.

Jo el que em pregunto és com pot ser que la FIA suspengui les cronos de Formula 1 per culpa de la pluja i en pro de la seguretat (com ha passat aquest cap de setmana a Austràlia), i al mateix temps no digui res sobre aquesta disciplina. Ho trobo contradictori i molt poc coherent, més si tenim en compte la seguretat dels monoplaces de la Formula 1 actuals en un entorn controlat com són els circuits de Gran Premi (i si no que li preguntin a Robert Kubica). No em malinterpreteu: trobo fascinant veure aquests trastos fent 235 km/h en una carretera comarcal com la de St. Ursanne, però al mateix temps crec que s’ha d’estar MOLT GRILLAT per anar a aquest ritme i amb tan poc (per no dir gens) marge d’error.

A continuació va n un parell de videos extra per il·lustrar el que dic:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: