Les trampes de Renault, o com fer que el nou Clio RS soni com un GT-R

Captura de pantalla 2013-03-19 a la(s) 13.17.17

El nou Renault Clio RS 200 EDC va ser presentat al passat saló de París la passada tardor amb importants novetats. La més destacada és la incorporació d’una caixa de canvis de doble embragatge (EDC) a costa de carregar-se el canvi manual, el qual ara ja no està disponible ni com a opció. Exacte, la mateixa història que amb el nou Porsche 991 GT3. Deixant de banda si el cotxe és un bon successor al anterior Clio Sport (aquí podeu llegir una prova), cosa que dubto (i no sóc l’únic) avui volia centrar-me en un petit detall que he descobert via Carscoop i que diu molt del futur que ens espera a la gent a qui li agrada el motor.

Es tracta d’un sistema anomenat R-Sound Effect la funció del qual és imitar el so d’altres cotxes a través dels altaveus de l’equip d’audio, una trampa similar a la que tant s’ha popularitzat a la gama BMW. Amb ell bàsicament podrem fer que el nostre Clio RS 200 EDC soni com un Renault 8 Gordini, un Alpine A110, un Clio Cup o un Nissan GT-R. Que soni des de dins, clar. Entenc que passar d’un 2.0 16V atmosfèric a un 1.6 turbo té les seves conseqüències a nivell sonor (perquè mira que sonava bé la darrera generació), però d’aquí a inventar-se un sistema tan lamentable com aquest va un món.

I és que si obrim aquesta porta a que els diferents fabricants generalistes comencin a reproduir els sons dels cotxes més prestacionals en els seus models més bàsics, en dos dies podem plantar-nos amb Alfa Romeos Giuliettas que sonin com el Ferrari 458 Italia, amb Volkswagen Polos que sonin com el Lamborghini Aventador LP700-4 o amb MINI Coopers que sonin com un BMW M3 CSL. Trampes, trampes i més trampes. Perquè aquí van més enllà del que va fer BMW, que es limitava a “crear” un so pels M5 i M135i i reproduir-lo a través dels altaveus. Aquí directament agafen el d’un altre cotxe i tots tan contents.

Que s’esforcin en trobar un so adient, un so autèntic que vingui del motor, l’admissió o l’escapament, que facin servir menys aïllament acústic, que simplifiquin. Perquè la excusa de que els motors turbo no sonen tampoc em serveix. Que no sona bé a 7.000 rpm? Doncs que es centrin en altres aspectes, com el petardeig al deixar anar l’accelerador, que és una cosa que tenen els turbos i a mi personalment m’encanta! O que facin sonar la vàlvula de descàrrega com sonaven abans! Ja veieu que solucions hi han a patades, el que cal és ganes d’aplicar-les…

Aquí teniu el video (minut 4:07):

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s