Quan no hi havia túnels de vent i la gent feia proves allà on podia

tumblr_mjnuyj37UR1rvoixgo1_1280

Recordo que en una entrevista que Chris Harris li va fer a Norbert Singer, responsable entre d’altres del Porsche 956, aquest va venir a dir que abans la falta d’aerodinàmica es solucionava amb més potència. L’exemple més clar el trobem amb el Porsche 917/30 Can-Am Spyder, un monstre amb més de 1.000 CV de potència que va arrassar als Estats Units a finals dels anys 70. A diferència del 956, capaç de maximitzar el downforce i minimitzar el drag (perdoneu els anglicismes) com cap altre cotxe havia fet abans, el 917/30 es limitava a tirar de cavalls per compensar la seva rudimentària silueta.

Era una època en la que la aerodinàmica era important, sí, però no tant com ho és avui. Parlar de túnels de vent era ciència-ficció, així que les proves s’havien de fer com i on es pogués. I si això volia dir treure el cotxe a passejar per la autobahn més propera, es treia i punt. Aquest va ser el cas del 935 que es veu en aquesta imatge, pintat amb els colors de Jägermeister i amb tot de petits fils penjant de la carrosseria per veure com el flux d’aire influïa en el rendiment del cotxe. Era un altre època…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: