Car spotting al Japó

japan

Japó compta amb una de les cultures del motor més fascinants que conec. Molt més que la americana o la europea o qualsevol altre que us vingui al cap. És una barreja en la que podem trobar pràcticament de tot: des de muscle cars americans a tuners europeus com Alpina o Brabus, passant per berlines d’altes prestacions tipus AMG, tuners nipons que semblen trets d’una pel·lícula de ciència ficció, clàssics europeus de tota la vida o esportius italians amb interessants modificacions. No hi falta de res. I el millor de tot és que un tampoc s’ha de despentinar gaire per trobar-los. Caminant per barris com Ginza o Omotesando, perdent-se pels carrerons que queden a tocar de Harajuku, passejant pels voltants de Shibuya, un sempre ha d’anar amb la càmera a punt per si de cas. I a vegades ni així. Per qüestions logístiques (de pes, bàsicament) enlloc d’agafar la rèflex vaig optar per la NEX-5, una càmara ideal per retratar cotxes aparcats (sobretot de nit) però horrible quan aquests es mouen ja que és força lenta a l’hora d’enfocar. Tot i així, veiet el resultat en conjunt, crec que tampoc ha quedat tan malament…

Com sempre, trobareu totes les fotos (154) a Google+. Fetes les introduccions, comencem?

Nissan R32 Skyline GT-R 3

És impossible no parlar de car spotting al Japó sense mencionar el Nissan Skyline, l’esportiu japonés per excel·lència. De camí a l’hotel des de l’aeroport vaig creuar-me amb un 2000GT-R original (aka Hakosuka, KPGC10), però estava tan rebentat pel jet lag que no vaig ni fer l’intent d’agafar la càmera. En el seu lloc em vaig haver de “conformar” amb un R32 (no confondre amb el Volkswagen Golf)…

Nissan R32 Skyline GT-R 1

A Ginza i de nit encara vaig enganxar-ne un altre.

Nissan R34 Skyline GT-R 1

Dels R34 vaig veure uns quants més, quasi tots en gris excepte aquest en blau elèctric. Haig de reconèixer que mai he estat gaire fan d’aquesta generació (abans em quedo amb un R32), tot i que en directe guanyen molt. Curiosament, de R33 i del més recent R35 quasi no en vaig veure cap.

Nissan Juke Nismo 1

A Ginza (el Passeig de Gràcia de Tokyo, per entendre’ns) es troba la Nissan Gallery, una mena de showroom on el fabricant japonés mostra les seves darreres creacions. La decepció va ser trobar un Juke Nismo on en anys anteriors havia vist el GT-R (quan era una novetat) on concepts futuristes que tranquilament podrien figurar en pel·lícules de ciència ficció. El Juke no millora ni en directe.

Toyota GT 86 1

L’altre cotxe japonés que també esperava veure a patades era el nou Toyota GT 86/Subaru BRZ. I, efectivament, així va ser. La majoria d’ells eren estrictament de sèrie. Per contra, aquest comptava amb alguns detallets (crec) del catàleg de TRD.

Mitsubishi Lancer Evo X 1

De Mitsubishis no en vaig veure tants com en pensava. Algun Evo V/VI (del que no tinc foto), tres o quatre Evo X, com aquest que vaig veure a Omotesando, i poca cosa més.

Mitsubishi Lancer Evo IX Estate 1

Això sí, vaig creuar-me amb un parell de Lancers Evo IX Estate la mar d’interessants. El familiar definitiu? Amb el cofre al sostre queda espectacular…

Honda NSX tuning 4

A Akihabara vaig veure aquest Honda NSX tuning tan espectacular. Sonava de meravella. Mai hagués dit que aquest trasto va ser presentat ara fa 20 anys.

Honda S800 1

Tot i que el NSX està molt bé, a mi l’Honda que més il·lusió em va fer veure va ser aquest S800 aparcat just al principi del carrer de les geishas a Gion, Kyoto. Preciós.

Mazda RX-7 tuning 1

Per espectaculars, perquè no hi ha un altre qualificatiu, aquest Mazda RX-7. Amb la roda del darrere coberta semblava tret d’una pel·lícula manga. De sèrie en vaig veure alguns més, i la veritat és que no m’en cansaré mai.

Furgo 1

Seguint amb els cotxes japonesos, el darrer dia que vam estar per Tokyo (un diumenge) ens vam creuar amb una petita pseudo-trobada de tuners a Akihabara. En total hi havia mitja dotzena de cotxes repartits entre dos o tres carrers, tots fins a dalt de neons, enganxines psicodèliques i estètiques estridents a més no poder.

Kei-car Volkswagen 2

Tancant el capítol de cotxes nipons només em queda parlar dels kei-cars, tota una legió al país del sol naixent i dels que vull destacar aquest model retro inspirat en la Volkswagen T1 original. Divertidíssim. Llàstima que no es vengui per aquí…

Volkswagen T4 1

Parlant de Volkswagens Transporter/Caravelle/Multivan, quan vam agafar el ferry cap a Miyajima, a Hiroshima, vaig topar-me amb aquest convoy de tres T4 amb matrícula alemanya. Pel que es veu havien arribat al Japó després de creuar païssos com la Xina, Cambodia o Corea del Sud. Tros de viatge, sí senyor!

Porsche 993 GT2 2

Per mi un dels moments estel·lars de tot el viatge — parlant de cotxes, s’entén — va ser quan em vaig creuar amb aquest Porsche 993 GT2 a Ginza. Va ser gràcies al meu germà petit, que em va dir que hi havia un Porsche amb un aleró descomunal carrer avall…

Porsche 993 GT2 13

Gràcies a que va estar clavat en un semàfor durant un parell de minuts el vaig poder retratar de dalt a abaix. M’encanta la matrícula (no sé com van al Japó, però donen molt de joc: Ferraris amb 4 30, Porsches amb 9 11, etc.). D’aquest ja quasi no s’en veuen ni al Nürburgring, així que imagineu-vos trobar-ne un al centre de Tokyo!!

Porsche 911 2

Veure un 911 clàssic sempre té el seu què, però fer-ho en mig d’un barri com Shibuya, a mitja tarda com qui no vol la cosa, ho fa encara més especial.

Porsche Cayenne 1

I què m’en dieu d’aquest Porsche Cayenne pintat en el pitjor color possible? Evidentment hi ha més colors que els clàssics negre, gris i blanc, però d’aquí a pintar-te’l de groc va un món…

Mercedes-Benz C63 AMG Coupe Performance Studio Edition 1

En el capítol Mercedes-Benz destaca la quantitat i varietat de models AMG que es veuen pel carrer. Aquest C63 AMG Coupe Performance Studio Edition (només disponible al Japó, amb retrovisors i deflector vermells) va ser una sorpresa molt agradable…

Mercedes-Benz E63 AMG 2

D’E63, C63, SL63, CL63 també en vaig veure un bon grapat, com aquest E63 AMG descansant al barri de Ginza.

Mercedes-Benz SL Pagoda 1

Clar que per Mercedes-Benz, què millor que un SL Pagoda clàssic?

Rolls Royce Corniche 2

I parlant de clàssics, aquest Rolls Royce Corniche tampoc estava malament.

Rolls Royce Phantom 1

Com tampoc ho estava el Phantom que vaig veure a només uns metres de distància, també a Ginza (el barri més car de Tokyo… i per extensió del món). De Phantoms en vaig veure dos o tres més, als que també s’hi ha de sumar un Ghost. Es veu que la cosa els hi va prou bé als japonesos…

Bentley Continental GT Speed 1

De Bentleys també en vaig veure molts. I quan dic molts vull dir molts, de veritat. Continental GT, GT Speed, Flying Spur — per triar i remenar.

Lamborghini Gallardo 1

Aquesta extranya parella estava aparcada per Omotesando, un carrer força “exclusiu”. Si us fixeu bé veureu els dos dits de pols que acumula el Lamborghini Gallardo…

Ferrari 360 Modena 2

Aquest Ferrari 360 Modena tenia una mica més de guerra, amb detallets del Challenge que el feien d’allò més vistós.

Ferrari F430 1

Força més discret era aquest Ferrari F430 en blanc, un color que en la meva modesta opinió no acaba d’enxaixar en el biplaça italià.

Ferrari 430 Scuderia Spider 16M 4

Més espectacular, sobretot per la manera brutal com bramava (se’l podia sentir des d’una hora lluny), era aquest Ferrari 430 Scuderia Spider 16M. Espectacular en aquesta combinació blanc-negre-vermell, i molt fan també de la matrícula, amb un senzill “16”.

Ferrari F12berlinetta 2

Arribant a Shibuya vaig veure el meu segon F12berlinetta en directe (després d’un que vaig veure a Karlsruhe). Em vaig posar tan nerviós que enlloc de fer una foto vaig clicar al botó de video. Quan vaig aconseguir solucionar-ho ja era (quasi) massa tard…

Renault 4 2

En canvi, el cotxe més surrealista i que menys pensava trobar-me pels carrers de Tokyo va ser un Renault 4 (dels primers, a més a més) que vaig trobar-me passejant per Omotesando, al centre de la ciutat. La meva dona por donar fe de que vaig al·lucinar tant o més que al veure un Ferrari o el Gallardo abandonat. De bojos.

Renault Koleos 1

Una de les coses que més em fascina del Japó és veure models europeus importats (francesos en la seva majoria, tot i que també italians tipus Fiat o Alfa Romeo). I em fascina en el sentit de que, tenint en compte que els models japonesos són quasi sempre millors que els equivalents de Peugeot, Renault o Citroën, què coi porta a un tokyota a comprar-se un Koleos (probablement el cotxe més lleig dels darrers anys) quan pel mateix preu pot comprar-se un Honda o un Toyota? No ho entenc.

Mini 2

En una ciutat tan gran com Tokyo (amb uns 10 milions d’habitants a la seva àrea metropolitana, així que imagineu-vos) tenir un cotxe petit és vital. En aquest sentit, de Minis originals en vaig poder veure un bon grapat.

Mini 4

Fins i tot amagats darrere un kei-car, com en aquesta foto. Imagino que la compra d’aquest tipus de cotxes també deu anar en funció de les places de pàrking, ja que tinc entés que a Tokyo un no pot comprar-se un cotxe nou a no ser que acrediti tenir una plaça d’aparcament on guardar-lo. I clar, si tens dos cotxes aquests hauran de ser petits sí o sí.

Hummer H2 1

Clar que sempre hi ha excepcions, com aquest horripilant Hummer H2.

Jeep Grand Cherokee 1

Força més temptador era aquest Jeep Grand Cherokee completament negre i amb pneumàtics off-road. Ideal per Tokyo.

Ford F-150 SVT Raptor 1

O aquest acollonantment espectacular Ford F-150 SVT Raptor en negre mat. No us podeu ni imaginar ho bé que sonava el seu V8 6.2 de 410 CV.

Dodge Charger Daytona 2

Parlant de cotxes americans, pel centre de Tokyo vaig creuar-me amb alguns Camaros, Mustangs, Challengers i Chargers com el de la foto. Deu ser que la benzina és barata, perquè si no no m’ho explico.

Brabus GV12 2

Clar que per consums estratosfèrics el que deu tenir aquest Brabus GV12 basat en el mític G-Wagen. Es-pec-ta-cu-lar es miri com es miri. Després vaig veure un parell de G63 AMG en negre, però creieu-me si us dic que no va ser el mateix. La història d’aquest Brabus en concret va ser curiosa. El vaig veure primer a Harajuku, però venia tan ràpid i la meva NEX-5 va trigar tant en enfocar que la foto va quedar una mica (molt) malament. Per sort un parell d’horetes després me’l vaig tornar trobar en un carreró dels voltants, amb temps més que suficient per poder retratar-lo com cal.

Alpina E36 1

En aquell mateix barri, carregat fins a la bandera de cotxes europeus, també vaig veure aquest Alpina de la generació E36.

Lotus Evora 4

De Lotus Evora en vaig veure un parell. Trobo que és un cotxe que guanya molt en directe.

Lotus Evora 1

Aquí un altre prop de Shibuya.

Lotus 3

Passejant, passejant vaig topar-me amb un concessionari Lotus a Harajuku. A l’interior, dos Elises i un Evora en tres colors diferents i perfectament col·locats per la foto. Llàstima que no vaig tenir temps per gaire més, perquè els treballadors de dins em van convidar a entrar i tot.

Daihatsu Copen 1

Ja per acabar, tres cotxes força singulars. El primer és aquest Daihatsu Copen amb Minilites, frens i volant Nardi de fusta. No era un cotxe difícil de veure, i similar a aquest també vaig trobar un parell de Suzuki Capuccinos i un Honda Beat.

Pick-up 1

L’altre és aquesta pick-up low-rider amb els baixos fregant el terra. Semblava treta d’un barri suburbial de Los Angeles, us ho juro, només que en lloc d’un chicano darrere el volant hi havia un japonés…

London Taxi wedding car 1

I finalment, aquest London Taxi reconvertit en cotxe de nupcies. Tal com sona. Podeu veure la parella a la dreta a punt de pujar (vam coincidir amb tres bodes a Meiji Jingu, Tokyo). Ben pensat és el cotxe de nupcies ideal: ample per dins, amb una porta de generoses dimensions i amb una obertura al sostre ideal per aquests pentinats impossibles que portaven les nuvies.

Com veieu, poques cultures ofereixen un ventall tan ampli de cotxes vinguts d’arreu del món: des d’un Renault 4 a una F-150 SVT Raptor, passant per un London Taxi, un RX-7 estil Akira, un 993 GT2 o un 430 Scuderia Spider 16M. Digueu-me un altre lloc on es pugui veure una barreja com aquesta. Si voleu veure la resta de fotos (154) podeu anar a la galeria que he pujat a Google+.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s