Pikes Peak. Sebastien Loeb. Peugeot 208 T16.

peugeotpikespeak2013

Sé que vaig tard, però quan va saltar la noticia jo estava fora i ara estic recuperant el temps perdut. Aquí trobareu la entrada que he escrit per Motor.cat.

Un dels millors videos que es poden trobar a la xarxa sobre la mítica pujada a la Pikes Peak és el que es coneix com a Climb Dance, un curt-metratge dirigit per Jean-Louis Mourey l’any 1989 que estava protagonitzat per Ari Vatanen al volant del mític Peugeot 405 T16. El pilot finlandès no només va guanyar la prova l’any 1988, sino que va aconseguir-ho superant el rècord absolut amb un temps de 10:47.77. I l’any següent el nordamericà Bobby Unser encara guanyaria un cop més pel fabricant francés. Amb aquests antecedents, l’anunci del retorn de Peugeot a la edició d’enguany de la Pikes Peak no hauria de sorprendre a ningú. I tot i així ho fa. La raó? El pilot escollit per defensar els colors de la marca — Sebastien Loeb.

Es veu que això de la retirada parcial no li acaba de sentar del tot bé al pilot alsacià, i prova d’això és que aquest any afrontarà per primer cop la prova nordamericana al volant d’un dels nous Peugeot 208 T16 (R5), una versió que, curiosament, comparteix el mateix cognom que el 405 amb el que Unser va guanyar per darrer cop amb Peugeot. Coses del destí, imagino. I és que Peugeot no s’ha guardat absolutament res, vol guanyar sí o sí i per això s’ha rodejat del millor “material” del que disponia. I això inclou Loeb, Red Bull, Total i Michelin.

Obviament, les necessitats i les característiques d’aquesta prova, en la que es puja fins a una altitud de 4.302 metres, no són les mateixes que els pilots poden trobar-se, per exemple, al RallyRACC Catalunya-Costa Daurada. I això va tant pels pilots com pels cotxes. En aquest sentit, el Peugeot 208 T16 segurament comptarà amb millores aerodinàmiques i força més potència, tot i que per sortir de dubtes encara haurem d’esperar fins al més que ve, quan sigui presentat. El que sí sabem és que estarà inscrit en la categoria Unlimited i lluirà el dorsal 208. Millor propaganda pel compacte francés, impossible.

La cita tindrà lloc el proper 27 de juny, disputant-se en la seva totalitat sobre asfalt (fins fa un parell d’anys la secció final es disputava sobre terra). Això és tot un al·licient per Loeb, un pilot imbatible en aquesta superficie. Clar que allà tampoc es mamen el dit: Rhys Millen, Tobuhiro Monster Tajima — la competència promet ser molt, molt intensa. I jo que em moro de ganes que arribi el dia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s