Hennessey Venom GT, nou cotxe de producció més ràpid del món (o no) amb una marca de 427,6 km/h

Aquí va la entrada sobre el Hennessey Venom GT que he escrit per Motor.cat, després d’haver-se convertit en el cotxe de producció més ràpid del món amb una màxima de 427,6 km/h. El més curiós és que el Bugatti Veyron Super Sport va arribar als 431 km/h, però com que està limitat de fàbrica a 415 km/h, aquella marca no compta. La polèmica està servida. 

Després d’establir el rècord d’acceleració de 0 a 300 km/h, deixant la marca en només 13,63 segons, Hennessey ha volgut anar un pas més enllà amb el Venom GT, marcant-se com a objectiu convertir-se en el cotxe de producció més ràpid del món. I sí, ho han aconseguit deixant la nova marca en 427,6 km/h. La gesta es va dur a terme en una pista de 2 kilòmetres de llargada que hi ha a la base naval de Lemoore, a California, una llargada relativament curta (com a mínim si la comparem amb la interminable recta de Ehra-Lessen, on Bugatti va marcar els seus rècords) que ha servit com a excusa per afirmar que encara podrien haver donat més de sí (de fet, Hennessey Performance afirma que el Venom GT podria arribar fins els 447 km/h).

Clar que la polèmica no només es queda aquí. Els que tinguin bona memòria per les xifres recordaram que el Bugatti Veyron Super Sport va establir el rècord de velocitat per a un cotxe de producció en 431 km/h, una xifra superior a la que ha aconseguit arribar el Hennessey Venom GT. On està la trampa? Doncs que el Veyron Super Sport està limitat electrònicament a 415 km/h, una xifra lleugerament inferior als quasi 428 km/h del Venom GT. El dubte està en saber que té més importància, si la velocitat màxima que pot aconseguir un cotxe (independentment de la seva limitació electrònica), o si el que val és només el que pot assolir tal qual surt de fàbrica.

Sigui el que sigui, i deixant les polèmiques a un costat, el que està clar és que arribar als 427 km/h amb un cotxe de producció és una fita certament remarcable, la qual s’ha aconseguit muntant uns pneumàtics Michelin Pilot Super Sport amb unes especificacions similars a les del Veyron (curiosament, el Super Sport està limitat a 415 km/h per salvaguardar la integritat física d’aquests). Recordem que el Hennessey Venom GT va equipat amb un motor V8 bi-turbo de 7.0 litres i 1.244 CV de potència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s