Porsche escalfa motors per la seva tornada a les 24 hores de Le Mans recordant la edició de 1971

Les 24 hores de Le Mans de 1971 van ser memorables per moltes raons. Porsche es va presentar amb 33 cotxes a la sortida, un rècord que mai ha estat superat… ni ho estarà. Entre ells hi havia l’espectacular, preciós i revolucionari Porsche 917, present en tres variants diferents: el 917K, el 917LH i el 917/20. Després estaven els 908/2, un 910, el 911 S i alguns 914/6 GT.

Amb un arsenal així no és d’extranyar que els alemanys acabessin per adjudicar-se la cursa, amb el 917K de Helmut Marko (el mateix que trobareu rondant sempre pel box de Red Bull) i Gijs Van Lennep al capdavant. Clar que tampoc va ser una victòria qualsevol, ens al contrari. Els guanyadors van recòrrer 5.335,3 km en total, una distància que no va ser superada fins l’any 2010 quan un Audi R15+ TDI va deixar el nou rècord en 5.410,71. La velocitat mitjana del 917K de Marko i Van Lennep? 222,3 km/h.

Evidentment estem parlant d’una època en la que no hi havia chicanes a la recta de Mulsanne. Vic Elford va arribar als 386 km/h amb el 917LH de Martini Racing i Jackie Oliver va establir la pole position amb un temps de 3:18,4 a una velocitat mitjana de 244,594 km/h. Per comparar, André Lotterer va fer 3:23.787 amb l’Audi R18 e-tron quattro, això sí, amb chicanes. Com podeu veure, per Porsche va ser la cursa PERFECTE. I com que l’any que ve tornaran per la porta gran, amb un LMP optant per la victòria absoluta (aquest any ja ho faran amb el nou 991 GT3 RSR), sempre va bé recordar-ho…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: