Així sona l’únic Ferrari 550 LM de carrer que va fer Prodrive

L’any 2004, Prodrive va voler traslladar al carrer tota la experiència que havien adquirit amb els Ferrari 550 GT i GTS de competició en campionats com el FIA GT o les 24 hores de Le Mans. La idea era simple: emular el cotxe de competició amb una versió de carrer el més propera a aquesta que fos possible. D’aquí va nèixer el Ferrari 550 LM Prodrive, un cotxe que tot i que estèticament encara quedava una mica lluny del seu homòleg de circuits, comptava amb una sèrie de millores que feien de la berlinetta italiana un joguet molt més apte per circuit.

Comencem, per exemple, per la dieta. I és que tenint en compte que el 550 Maranello en el que estava basat no és que fos precissament un atleta, tota ajuda és bona. Gràcies a l’ús intensiu de la fibra de carboni, a un interior simplificat (per què necessiten seients amb regulació elèctrica en un cotxe “de competició”?) i a un nou sistema d’escapament, el 550 LM de Prodrive va aconseguir rebaixar el pes en 270 kg, una xifra que tot i no arribar als 300 kg que s’havia marcat el preparador britànic, és per treure’s el barret.

La base mecànica era el mateix 5.5 V12 que equipava el model de sèrie, tot i que gràcies a la utilització d’un nou mapa de motor heretat del Enzo, els enginyers de Prodrive van aconseguir elevar la potència en 55 CV fins a uns gens menyspreables 540 CV (cert, els 740 CV del F12berlinetta deixen aquesta xifra en evidència, però estem parlant d’èpoques diferents). I, per rematar-ho, Prodrive també va incloure en el paquet unes suspensions com cal i un equip de frens a l’alçada de les noves modificacions, amb discs de 385 mm al davent i unes pinces pràcticament idèntiques a les que es feien servir a la versió de competició.

En el video que obre aquesta entrada, trobat via GT Spirit, veureu la única unitat del Ferrari 550 LM de Prodrive que es va fabricar (matriculada als Païssos Baixos, pel que es veu) rodant al circuit d’Assen. I pugeu ben amunt el volum dels vostres altaveus, perquè la cosa sona que fa por…

Per saber més sobre aquest cotxe no us perdeu l’article que sobre ell va fer la revista evo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s