Tipo 250F, la curiosa rèplica del Maserati 250F amb motor BMW

El Maserati 250F és un dels monoplaces més importants que mai s’han deixat veure per les graelles del mundial de Formula 1. Va ser el monoplaça amb el que Juan Manuel Fangio va guanyar les dues primeres curses de la temporada (Argentina i Bèlgica) abans de fitxar per Mercedes-Benz quan aquests van debutar el W196 amb el campionat ja començat. També va ser el cotxe amb el que el pilot argentí guanyaria el seu darrer títol mundial l’any 1957, i el cotxe amb el que aconseguiria superar el rècord del Nürburgring en 10 ocasions… en una sola cursa.

Estava equipat amb un motor Maserati de sis cilindres en línia i 2.5 litres de cilindrada, d’aquí que no sorprengui la elecció que Tipo250 ha fet per la seva rèplica del mític monoposto italià: el sis cilindres de 2.5 litres d’origen BMW, altrament conegut com a M20.

Tenint en compte que Fangio va deixar l’equip Maserati per un equip alemany, no deixa de resultar irònic que aquest preparador anglès hagi decidit recòrrer a propulsors alemanys per equipar aquesta espectacular rèplica del 250F. A diferència dels motors que trobem, per exemple, en un BMW 325i, el motor del Tipo250F compta amb tres carburadors Weber dobles, els quals ajuden a aconseguir aquest so tan particular de cotxe de curses vintage. Perquè veient el video jo mai hagués dit que el que s’amaga sota el capó és un propulsor fabricat a Münich entre salsitxes i litres i litres de weißbier.

El millor de tot plegat? Que el Tipo250 està homologat per circular pel carrer, d’aquí els poc agraciats parafangs a les quatre rodes. Tenint en compte que és un monoposto en el sentit estricte de la paraula, la veritat és que s’em fa difícil pensar en un cotxe millor per fer el típic passeig dominical.

Més info: Tipo250.co.uk | Via: Motoringconbrio

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: