El dia que Ayrton Senna es va donar a conèixer en un 190E 2.3-16

L’any 1984 la Formula 1 va tornar al Nürburgring, i ho va fer amb una cursa d’aquestes que creen afició. La fòrmula era molt senzilla: agafar els millors pilots del moment, alguna jove promesa i alguns campions de temporades anteriors i enfrontar-los amb un cotxe igual per a tothom. Elio de Angelis, Jack Brabham, Phill Hill, Denny Hulme, James Hunt, Alan Jones, Jacques Laffite, Niki Lauda, Klaus Ludwig, Stirling Moss, Alain Prost, Carlos Reutemann, Keke Rosberg, Jody Scheckter, John Surtees, John Watson o un joveníssim Ayrton Senna (en la temporada del seu debut a la Formula 1), tots al volant d’una vintena de Mercedes-Benz 190E 2.3-16 de sèrie amb pneumàtics de carrer. Es pot demanar més? Si, que la cursa s’hagués disputat al Nordschleife, però no es pot tenir tot…

Tot i que el pilot més ràpid durant els entrenaments va ser Alain Prost, la cursa va tenir un nom propi: Ayrton Senna. El pilot brasiler va escapar-se ja des de l’inici, gestionant molt bé la distància amb Niki Lauda i Carlos Reutemann durant les 12 voltes de que constava la cursa. Per entendre’ns, això seria com si ara es disputés una cursa com aquesta (que ja és molt suposar), amb pilots com Alonso, Hamilton, Raikkonen, Hakkinen, Hill o Schumacher entre els inscrits, i el guanyador fos Jules Bianchi. Imagineu-vos l’impacte que aquesta victòria va suposar no només per Senna, sino també per tot el circ de la Formula 1. Havia nascut una estrella.

No sé qui és la persona que surt parlant al video, però si el que diu és veritat, és per anar a Maranello i començar a tallar caps. I és que què hagués passat si Senna hagués fitxat per la Scuderia Ferrari enlloc de fer-ho per Lotus? Mai ho sabrem. A Motorsport Retro teniu una crònica molt més detallada de la cursa. 

Un pensament sobre “El dia que Ayrton Senna es va donar a conèixer en un 190E 2.3-16

  1. 🙂 El que habla en el video es el gran John Surtees, la única persona hasta la fecha que ha ganado el título de 500 (cuatro veces) y de F1 (en una ocasión).
    Siempre me ha gustado esta carrera, en algún sitio leí que en la primera vuelta Senna sacó a Prost de la pista…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s