Per què el Nürburgring es coneix com a Infern Verd?

Nuerburgring-Gruene-Hoelle-Luftaufnahme-19-fotoshowImageNew-5de1d865-593403

Crec que va ser Jackie Stewart qui va batejar el Nürburgring com a Infern Verd, i raó no li faltava. Els 20 kilòmetres que té el seu traçat i la setantena de revolts que el conformen fan del Nordschleife el circuit més exigent del planeta, un “infern” per qui ha de fer-lo a més de 300 km/h volta rere volta. Ho del “verd” és molt més fàcil d’entendre: un només ha d’encarar Fuchsröhre o Bergwerk per adonar-se que està enmig d’un bosc, un bosc inmens. Per què us feu una idea, arribar al Karussell caminant implica fer una passejada de 40 minuts des de Brünchen. I és precisament per aquesta circumstància per la que Niki Lauda va voler boicotejar la cursa de l’any 1976, la del seu (quasi) fatídic accident a Bergwerk: algunes zones són tan inaccessibles que en cas d’accident les ambulàncies podrien arribar massa tard. Per sort per ell, el lloc on va perdre el control del seu Ferrari 312T2 estava a tocar de la població d’Adenau, on justament hi ha una entrada al circuit.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: