Pot un cotxe ser considerat com una obra d’art?

Quan parlo sobre segons quins cotxes, sovint faig servir expressions com “obra d’art amb rodes” o “escultura rodant”. No obstant, pot realment un cotxe ser considerat una obra d’art? La resposta és sí, com a mínim segons el The North Carolina Museum of Art. I és que amb el nom de Porsche by Design — Seducing speed, aquest museu nordamericà ha obert una exhibició centrada en la marca Porsche i en el que aquesta ha donat de sí en el darrer mig segle.

Si donem un cop d’ull a les imatges trobarem pràcticament de tot: des d’un dels primers 356 al darrer 997 GT3 R Hybrid de competició, passant per altres models històrics com el 908/3 Spyder, el 904 Carrera GTS, el 959 o el Carrera GT. Fins i tot hi ha un 356 Cabriolet pintat de colors que un dia va pertànyer a la cantant Janis Joplin, o el 356 Speedster propietat de Ralph Lauren.

Juntament amb l’anunci d’aquesta exhibició, els responsables del museu han editat un video on dissenyadors, historiadors i amants dels cotxes en general parlen de si un cotxe pot considerar-se veritablement art. Jo no sé vosaltres, però si comparem qualsevol d’aquestes obres d’enginyeria amb segons quina “obra d’art” que puguis trobar a fires d’art modern com la d’ARCO a Madrid, per mi la resposta és claríssima: sí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: