Us havia dit que m’encanta l’Alfa Romeo Tipo 33 Stradale?

alfa-romeo-dream-garage-10

Petrolicious no només sap fer grans videos. De tant en quan també deixen anar algun que altre article interessant sobre joies com la que avui ens ocupa: l’Alfa Romeo Tipo 33 Stradale. Ja sabeu que a mi aquesta marca em tira més aviat poc. Això no vol dir que no sàpiga apreciar el que és realment bo, i el Tipo 33 Stradale ho és. I ho és per una raó: com el Mercedes-Benz CLK-GTR, el Porsche 911 GT1 o fins i tot el BMW M3, aquest Alfa Romeo és un cotxe de curses matriculat per anar pel carrer.

En total es van fabricar 18 Tipo 33 Stradales, dels quals un se’l va quedar Alfa Romeo pel museu, sis més van anar a parar a carrozzerias com Pininfarina, Bertone o Italdesign (per acabar convertits en espectaculars concepts), i la resta van acabar en mans privades. Equipats amb un V8 de només 2.0 litres de cilindrada, aquest motor rendia 240 CV a més de 8.000 rpm (podia arribar a les 10.000 rpm!!!), superant així la barrera dels 100 CV/litre, una xifra que per un atmosfèric encara avui en dia és digne de menció.

No us perdeu la entrada original a Petrolicious.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s