Peugeot 208 T16 Pikes Peak, en xifres: 1 CV per kilo i altres meravelles

??????????????????????????

Hem parlat del Peugeot 208 T16 Pikes Peak quan només era un anunci, quan van sortir els primers teasers, quan van presentar el cotxe i quan el van enxampar fent proves a Pas de la Casa. El que fins ara encara no sabiem eren les especificacions tècniques d’aquest monstre, unes xifres que Peugeot ha publicat avui i que, senzillament, espanten. I això sense comptar el pilot que es posarà darrere el volant: Sebastien Loeb, també conegut com el millor pilot de rallyes de tots els temps. La competència deu estar tremolant.

??????????????????????????

Per on comencem? Tal i com es comentava, el motor serà un V6 bi-turbo de 3.2 litres capaç de rendir una potència de 875 CV, amb el tall a 7.800 rpm. Com en el cas del 405 T16 amb el que Vatanen va guanyar la edició de 1988, el motor va situat en posició central-posterior. El xassís és tubular, i és que a diferència del 208 T16 (R5) estàndar, això està més aprop d’un sport-prototip que d’un cotxe de rallyes. Gràcies a un pes de tan sols 875 kilos (1 kilo per CV, quasi res), pot accelerar de 0 a 100 km/h en 1.8 segons. Repeteixo: 1,8 segons, menys del que es triga en dir-ho. A 200 km/h arriba en només 4,8 segons, mentre que per arribar als 240 km/h, la velocitat màxima, necessita 7 segons clavats. Pim pam.

peugeot-208-t16-pikes-peak (30)

Bona part de culpa en aquestes xifres la tenen un sistema de tracció integral i una aerodinàmica treballadíssima, el que inclou, per exemple, l’aleró posterior del Peugeot 908 HDi-FAP amb el que Marc Gené va guanyar les 24 hores de Le Mans. Segons Jean-Christophe Pallier, l’enginyer en cap del projecte Pikes Peak, “la imaginació és l’únic límit que hi ha a l’hora de desenvolupar un cotxe per la Pikes Peak”. És el que té el no tenir un reglament restrictiu, i el còrrer en una categoria amb un nom tan gràfic com Unlimited. Parlant d’aerodinàmica, i tot i la espectacularitat dels alerons davanter i posterior, el 50% de la càrrega aerodinàmica s’aconsegueix gràcies al fons pla i a d’altres elements “que no es veuen”.

La prova es disputarà el proper 30 de juny, i serà retransmesa en directe gràcies a Red Bull, patrocinador personal de Sebastien Loeb.

 

Un pensament sobre “Peugeot 208 T16 Pikes Peak, en xifres: 1 CV per kilo i altres meravelles

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s