Ahir va fer 19 anys de la mort d’Ayrton Senna

tumblr_miccj1WDsE1rm772xo1_r1_1280

Hi ha dies en els que un recorda perfectament què feia i amb qui estava. Un d’ells és l’1 de maig de 1994, data en la que Ayrton Senna va perdre la vida al revolt de Tamburello, al circuit d’Imola, durant el Gran Premi de San Marino. Recordo que vaig arribar tard a casa. Quan vaig posar la tele el Williams-Renault FW16 de Senna ja estava parat al mig de la pista, amb tot de comissaris rodejant-lo. Senna no es movia. La cosa no pintava bé. Aquell dia dinàvem a casa dels meus avis, de manera que em vaig perdre bona part del que va passar després de l’accident, amb l’afegit de que en aquella casa no es veia la tele mentre es dinava. Em vaig haver de fotre.

Quan després vaig engegar la tele i vaig escoltar, primer, que estava en coma a l’hospital i, segon, que havia mort, la sensació va ser una mica de no creure-m’ho. Cullons, que era en Senna. El mateix paio que m’havia enganxat a aquest esport.

Ahir va fer 19 anys d’aquell fatídic accident, i com era d’esperar la xarxa es va inundar de videos, tributs i compil·lacions, el que demostra que tot i el pas del temps Senna segueix sent per molts el millor pilot de la història (no sé si de la història, però si de la F1 moderna). Michael Schumacher pot ser té millors xifres, però la mística que sempre ha envoltat la figura de Senna, actuacions com la de Donington Park el 1993, la pole a Monaco el 1988, o la seva reacció al veure l’accident d’Eric Comas al Gran Premi de B¡elgica de 1992 fan de Senna una llegenda.

Aquí van dos tributs molt ben parits, un per estar signat pel grandíssim Antti Kalhola, l’altre per tenir una música acollonant i que a mi em fot la pell de gallina cada cop que la escolto. I si voleu fotos del brasiler, al Tumblr de Colla Verglas en trobareu unes quantes.

Anuncis

One thought on “Ahir va fer 19 anys de la mort d’Ayrton Senna

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: