Porsche 961 LM, segons la revista evo

car_photo_569998_25

Una de les raons per les que m’agrada tant el Porsche 959 és per haber estar capaç de guanyar un Dakar i, alhora, brillar a una cursa tan diametralment oposada a aquesta com ho són les 24 hores de Le Mans. L’any 1986, René Metge i Claude Ballot-Léna van classificar el seu Porsche 961 LM en una més que meritòria setena posició absoluta i primera de classe. Per desgràcia l’any següent les coses no van acabar d’anar tan bé: el cotxe es va incendiar de manera espectacular (i en directe per televisió) quan Kees Nierop va fallar un canvi passant de sisena a segona a uns 300 km/h. Va ser el darrer cotxe amb tracció a les quatre rodes en participar a la cursa francesa.

Poc després de l’accident, Porsche va decidir restaurar aquesta unitat del 961 LM fins deixar-la tal qual va començar la cursa, un procés que es va allargar durant dos anys i el resultat del qual es pot veure avui en dia al museu de Stuttgart-Zuffenhausen. Fins no fa gaire, ningú alié al fabricant alemany ha tingut la oportunitat de posar-se al volant d’aquesta màquina. I dic “fins no fa gaire” perquè Roger Green, editor de la revista evo, va poder-ho fer fa unes setmanes. Enveja és poc.

Via evo, YouTube

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: