Flota Verglas: una petita actualització sobre el l’Escrot

2013-04-24 17.42.04

Feia setmanes que no us parlava del Escrot, i amb raó. Des de que el vam treure a passejar a la macro-trobada d’Arbúcies pràcticament no ha sortit de casa, a excepció d’una petita escapada al Circuit de Catalunya amb motiu del Esperit de Montjuïc. Les raons són vàries, però es poden resumir en dos: un embrague a punt de morir-se, i la manca de temps (i diners) per canviar-lo. Perquè aprofitant que canviem l’embrague (parlo en primera persona del plural, però tota la feina la fa el meu estimat germà), també muntarem un grup més llarg i discos i pastilles noves al davant.

Això del grup llarg és una cosa que tenim a la llista de tasques pendents des del primer dia. Ara per ara el grup és tan curt que en cinquena al tall no passem de 140 km/h. I clar, en rutes llargues això és una pallissa. El cotxe el va fer un basc pensant (imagino) en les carreteres del país basc, estretes i revirades. Tot i que al principi, durant el 2000 Viratges, el meu germà deia que això no era un problema, en un ús una mica més generalitzat (i això inclou trams d’autovia, per exemple) amb una màxima de 140 km/h no anem en lloc.

En aquest video que vam fer en unes tandes a Can Padró es pot veure com s’arriba al tall (limitat amb un limitador electrònic a unes 6.000 rpm) amb una façilitat pasmosa. Penseu que a mitja recta haviem d’aixecar el peu perquè el cotxe ja no donava més de sí.

L’altre cosa que teniem pendent des del primer dia eren les enganxines. El cotxe esta retol·lat com el Ford Escort RS1800 amb el que Timo Makinen va guanyar el RAC del 1976. El problema és que, per alguna extranya raó, qui va fer els adhesius originals va posar ALLYED POLYMER enlloc de ALLIED POLYMER amb i llatina. És un detall que mon germà va solventar amb cinta americana i un cúter, però que calia arreglar d’una manera una mica més digne. I després està el mastagot del 2000 Viratges, a conseqüència del qual vam haver de canviar l’aleta davantera esquerra.

Per solucionar-ho vam recòrrer a Dovite Racing, una gent molt maca amb la que vaig còrrer les meves primeres 24 hores de Barcelona l’any 2002, amb un Citroën Saxo Cup en la que va ser el meu debut en competició. Li vaig explicar a en Víctor més o menys què volia, ell va venir a casa a prendre les mides i mirar les tonalitats, després vaig baixar jo amb l’Escrot a Lesseps, que és on tenen el local… i en mig dia la feina estava enllestida. El resultat el podeu veure en la imatge que obre aquesta entrada. A mi m’encanta.

Bàsicament es tractava de corregir el que he mencionat abans, i d’afegir alguns adhesius que faltaven en el nostre Escrot: els de davant de les rodes del darrere, les tapes dels fars (comprats a Opció Racing, per cert) i el RS1800 a la part posterior. Ara només faltarien les enganxines del RAC del 1976, els noms dels pilots i la matrícula al capó per tenir el cotxe com cal. Pot ser més endavant.

Això de baixar a Barcelona amb un cotxe de rallyes va ser tota una aventura. Em va recordar molt aquest video d’Autocar, on intentaven “conviure” amb un Ford Fiesta WRC en el dia a dia, o aquest altre de Top Gear Australia, fent el mateix amb un V8 Supercar. Ja us dic jo que és incòmode a més no poder. Primer per la velocitat: havia d’anar a uns 80 km/h (entre 3.000 i 4.000 rpm). Després pel soroll. I després perquè moure’s entre el trànsit de Barcelona amb un embrague que està en la recta final de la seva vida útil no és la cosa més agradable del món, us ho asseguro.

2013-04-24 09.58.04 HDR

Per sort al final vam poder arribar a la nostra destinació sense problemes, tot i que la patinada d’embrague al entrar el cotxe al local de Dovite Racing (i un altre al entrar-lo a casa) no me la treu ningú.

Quan tinguem el cotxe en perfecte estat de revista (espero que sigui abans de l’estiu), jo tinc moltes ganes de prendre part en algun rally de Regularitat Sport abans que s’acabi l’any. I mon germà tres quarts del mateix amb algun de velocitat, que és el que li va a ell. Pot ser treure’s la espina del 2000 Viratges de l’any passat, qui sap. Fins llavors pot ser fem alguna escapadeta “tranquila” en alguna trobada del ACO, o aquest mateix cap de setmana en una que he vist que es celebra a l’Ametlla del Vallès, a només 5 km de La Garriga. Seria una bona excusa per treure’l a passejar i fer-li quatre fotos, no?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s