The R Gruppe

porsche-r-gruppe-01

Una de les coses maques de tenir un clàssic és reunir-te amb altres apassionats pels vehicles històrics, preferiblement d’un model similar al teu, per compartir experiències, batalletes, mirar de solucionar problemes i, si la ocasió s’ho mereix, fer una ruta turístico-gastronòmica per carreteres de la zona. No obstant, el món dels clubs és d’allò més complex. Des de fa uns mesos sóc membre dels Amics dels Clàssics d’Osona, un club molt obert, entusiasta i ple de bona gent. Quasi totes les sortides que organitzen acaben amb una ruta per carreteres osonenques. Perquè si una cosa té Osona, aquesta són les carreteres. Després hi ha els “clubs” que es limiten a quedar al aparcament del Pryca un diumenge pel matí per aixecar capós i fardar a veure qui té el cotxe més lluent. I després hi ha clubs com el R Gruppe, una mena de club privat que hi ha a California centrat en el Porsche 911.

porsche-r-gruppe-21

El R Gruppe no és un club qualsevol. Per començar només s’admeten models Porsche 911 fabricats entre 1964 i 1973, any en el que van instal·lar aquells horribles paracops de plàstic. I no penseu que tenir un 911 d’aquesta època us garantitza l’ingrés automàtic, res més lluny de la realitat. S’han de fer mèrits. Si el cotxe compta amb millores tirant a prestacionals, millor. I has d’assistir a les trobades, a risc de quedar expulsat si no ho fas. Fa por, eh? A canvi de totes aquestes condicions i mal de caps, un passa a formar part d’un grup d’entusiastes pel 911 on no és valora tant el cotxe sino el propietari del cotxe. Però no en el sentit elitista de la paraula, sino en el sentit de ser un apassionat per la marca i per les sensacions que aquesta transmet. I això a mi m’agrada molt. A Petrolicious els hi dediquen un reportatge molt ben parit. Lectura recomanadíssima.

porsche-r-gruppe-27

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s