Lamborghini ha perdut definitivament el nord amb el nou Egoista

1150x713xlamborghini_egoista_three_quarter_front_view.jpg.pagespeed.ic.I-5EXXylzP

En un principi no pensava escriure res sobre el Egoista, un bunyol de cotxe que Lamborghini ha presentat aprofitant les celebracions del seu 50 aniversari. De fet, per no llegir ni m’he llegit les especificacions tècniques, així que desconec sí sota el seu capó s’hi amaga un V10, un V12 o un reactor nuclear de butxaca. I la veritat és que no m’importa. El que sí m’importa — i m’entristeix — és la manera en la que els responsables actuals del fabricant italià s’estan pixant en la memòria de Ferruccio Lamborghini i de Marcello Gandini, autor, entre d’altres, del preciós Miura i del no menys espectacular Countach.

Lamborghini-Veneno-internet

El problema ha arribat amb els darrers Veneno, presentat a Ginebra, i Egoista, l’insult que il·lustra aquesta entrada. Aquestes dues propostes són una mena de resposta a la darrera fornada de super-esportius (McLaren P1, Ferrari LaFerrari), la qual ha deixat als de Sant’Aghata Bolognese amb el cul a l’aire. En comparació a aquests, amb KERS i altres sistemes heretats directament de la Formula 1, l’Aventador LP700-4 ha quedar obsolet quan no fa ni dos anys que va ser presentat. I després està Pagani, cada dia més aprop dels italians amb el Zonda — sobretot amb els F i R — i el Huayra.

lamborghini-reventon-vs-tornado-jetfighter1

Que fer davant d’aquesta competència tan ferotge? Diferenciar-se. El que passa és que enlloc de diferenciar-se centrant-se en el que saben fer milllor, esportius agressius i força més vistosos que els dels seus veïns de Maranello, Stephan Winkelmann, amb el vist-i-blau d’Audi, ha decidit prostituir la marca tot fabricant cotxes per a imbècils encantats de pagar el que calgui per tenir “el model més exclusiu, ràpid i car de la història de la marca”.

lamborghini_diablo_se30_jota_side_profile-1024x575

I quant més extravagants siguin, més contents estaran de pagar 3, 4 o 6 milions. El que calgui. Això té els seus avantatges: diners. Molts diners. I diners fàcils, perquè dubto molt que s’hi hagin deixat gaires quartos en el desenvolupament d’aquests invents. Clar que tot a costa de donar la esquena a la història de la marca. Lluny queden els Countach 25th Anniversary, el Diablo SE30 o el Murcielago SE40, tres models amb els que el fabricant italià va celebrar els seus respectius aniversaris. Tots ells eren bàsicament versions més prestacionals i exclusives de models vigents.

tumblr_ml9862oR741rctae8o2_1280

Però ara sembla que limitar-se a fer això és quedar-se curt. De fet, quan els italians van presentar el Reventon, molts el van criticar dient que era una simple evolució del Murcielago, cosa que no justificava un preu quatre vegades superior. Amb aquest panorama no els hi quedava un altre que renovar-se o morir. El problema és que la revolució ha estat tal, que s’han acabat passant quatre pobles, pixant-se de passada en la memòria de models com el Miura, l’Islero o el 400 GT. Perdoneu que sigui tan franc, però el Lamborghini Egoista és una merda. Au, ja ho he dit.

Un pensament sobre “Lamborghini ha perdut definitivament el nord amb el nou Egoista

  1. La veritat és que no puc estar-hi més d’acord. Em fa molta ràvia. L’aventador el vaig veure al saló de Ginebra l’any passat, i em va agradar molt més que els últims dissenys de Ferrari, que no m’enganxen gens. Però des de llavors, tot el que ha fet Lamborghini han estat veritables merdes. Quina pena.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s