The Lost Weekend, el cap de setmana en el que va nèixer un mite

317988_10151172791881717_2550392_n

Fa cosa d’un mes McLaren va publicar unes fotos a la seva pàgina de Facebook en una carpeta a la que van anomenar The Lost Weekend. Són unes imatges que corresponen al cap de setmana en el que els enginyers de McLaren, encapçalats per Gordon Murray i la seva estrident camisa hawaiana, van finalitzar el primer prototip rodant del F1: el McLaren F1 XP1. Murray es va prometre a sí mateix acabar el primer prototip abans de Nadal de 1992, així que treballadors, mecànics i enginyers es van abocar a una cursa contrarellotge que no va finalitzar fins el dia 23 de desembre, poques hores abans de que Gordon Murray agafés un avió amb destí Sud-àfrica.

Aquell cap de setmana quasi totes les persones involucrades en el projecte no van ni tan sols dormir. Per que us feu una idea de la pressió a la que estaven sotmesos, un dels mecànics va ser pare, i només va deixar les instal·lacions durant una horeta per conèixer el seu fill. Imagineu-vos el panorama. Finalment, el matí del 23 de desembre de 1992, i després de solucionar uns problemes amb l’embragatge, Murray per fi va poder donar un parell de voltes… al aparcament. El prototip XP1 era una realitat.

Per desgràcia, la vida del McLaren F1 XP1 va ser més aviat curta. En uns tests al desert de Namibia, el pilot va perdre el control destrossant el cotxe quan circulava a més de 250 km/h. Tot i que l’accident inicialment no va tan greu, un posterior incendi (quan els fluïds van entrar en contacte amb l’escapament i els col·lectors) va deixar el F1 XP1 reduït a cendres. Diu la llegenda que Ron Dennis va fer recollir tots els fragments que es van poder salvar de l’accident, i els va enterrar al museu que McLaren té a Woking… amb la seva corresponent làpida!

Aquesta història, corresponent al llibre Driving Ambition: The Official Inside Story of the McLaren F1 i recuperada per Jalopnik en un més que recomanable article, demostra els inicis més aviat “senzills” d’aquest projecte, el d’un cotxe que canviaria el que tots entenem per super-esportiu d’una manera que cap altre cotxe ho havia aconseguit abans, i que fins i tot arribaria a guanyar les 24 hores de Le Mans en el seu primer intent, quan el cotxe ni tan sols havia estat dissenyat pensant en la competició.

Via Jalopnik

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: