Qui és qui a la indústria de l’automòbil?

Auto-Family-Tree-PORSCHE

La indústria de l’automòbil és un embolic d’aquests que fan època. Aliances entre diferents fabricants, paquets d’accions per aquí, fusions per allà, col·laboracions entre marques, desenvolupament conjunt de determinades tecnologies. Totes aquestes decisions estratègiques, totalment entendibles en un contexte de crisis com el que ens ha tocat viure i en el que tota ajuda per reduir costos està més que justificada, fan del panorama actual un autèntic caos. La web TooManyCars.info ha volgut aclarir una mica les coses amb unes gràfiques força reveladores que he trobat via motorFULL. M’ha sorprés descobrir que SEAT, per exemple, forma part d’Audi AG i no de Volkswagen AG com em pensava. I també m’ha sorprés veure que els grans grups industrials xinesos estan literalment a tot arreu, tot i seguir fabricant cotxes ruinosos. El millor? Veure a Chery en plan forever alone. Curiós, si més no.

Auto-Family-Tree-TOYOTA Auto-Family-Tree-SAAB Auto-Family-Tree-RENAULT Auto-Family-Tree-PSA Auto-Family-Tree-OPEL Auto-Family-Tree-FORD Auto-Family-Tree-FIAT Auto-Family-Tree-DAIMLER Auto-Family-Tree-CHRYSLER Auto-Family-Tree-CHERY Auto-Family-Tree-BMW Auto-Family-Tree-MITISUBISHI Auto-Family-Tree-GM

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s