Senna, Mansell i el final del Gran Premi de Monaco de 1992

ayrton_senna___nigel_mansell__monaco_1992__by_f1_history-d5rsph4

Aquest cap de setmana toca Gran Premi de Monaco de Formula 1. Fins ara hem parlat dels cascs que lluiran alguns dels pilots, i hem recordat vells temps de la mà de Jackie Stewart i Graham Hill. Avui tornarem a donar un cop d’ull al retrovisor amb una de les edicions més emocionants que ha donat de sí la cursa monegasca, la qual forma part de la recopil·lació que ha fet Motorsport Retro en un article més que recomanable.

Deixant de banda la inoblidable cursa de 1984, quan un jove Ayrton Senna va passar la mà per la cara a tota la graella amb un ferro anomenat Toleman, o la catastròfica edició de 1996, amb victòria per Olivier Panis (primera i única) en un final en el que només van acabar quatre pilots (part 1 i part 2), a mi una de les que més m’agraden és la de 1992, amb un dels duels més impressionants que recordo (tot i que sense arribar al mític duel Villenueve-Arnoux).

Nigel Mansell era el clar dominador de la cursa després de sortir des de la pole, però un darrer pitstop no programat a poc del final el va deixar darrera d’Ayrton Senna a només tres voltes per veure la bandera a quadres. Imagineu-vos el panorama: el britànic, amb gomes noves i conegut per la seva agressivitat i falta de paciència a l’hora d’avançar altres pilots, contra Ayrton Senna, amb gomes velles i un cotxe manifestament inferior al FW14B. No sé vosaltres però per mi és una de les millors mostres de pilotatge defensiu que he vist mai, un fet possiblement ajudat per les dificultats que presenten els carrers de Monte-Carlo a l’hora de fer avançaments.

Si voleu saber més sobre aquest duel, no us perdeu l’extens article que sobre aquesta ha publicat MotorpasiónF1.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s