Chris Harris, al volant de l’únic Formula Ford EcoBoost homologat pel carrer

Captura de pantalla 2013-06-06 a la(s) 11.39.41L’Ariel Atom, el KTM X-Bow o el Lotus 2-Eleven són cotxes tan extrems que difícilment els trobarem a més de 50 kilómetres d’un circuit. No obstant, al costat del “cotxe de carrer” que aquesta setmana ens acosta Chris Harris en el darrer video de /DRIVE, tots tres semblem simples utilitaris. Es tracta de l’únic Formula Ford EcoBoost homologat per circular pel carrer, el monoplaça amb el que es disputa la Formula Ford, i la mateixa unitat amb la que Nick Tandy va marcar un registre de 7:22 al Nürburgring. El britànic ha tingut la oportunitat de posar-se al volant d’aquest invent tant per carretera com al Nürburgring, i pel que es pot veure a les imatges ha quedat al·lucinat (i no és per menys, amb la banda sonora que té a a tocar de les orelles).

Equipat amb el revolucionari motor tricilíndric EcoBoost de només 1.0 litre de cilindrada, aquesta joguina rendeix una potència de 200 CV (en el Fiesta i el Focus la potència es queda en els 125 CV) gràcies a un turbo de més capacitat. La resta és idèntica a la del motor de sèrie. Chris Harris ho descriu molt bé quan parla de la típica frase “aquest és un cotxe de curses pel carrer”, tot dient que en realitat quasi sempre ens trobem amb un cotxe de carrer esgarrat al voler convertir-lo en un cotxe de curses. En el cas que avui ens ocupa, la veritat és que la frase no podia ser més encertada, ja que bàsicament es tracta d’un Formula Ford amb intermitents, llums i fins i tot un fre de mà. Llàstima que Ford no s’hagi atrevit a fabricar-lo, ni que sigui amb una sèrie limitadíssima.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s