Per què serà que m’agrada tant el Toyota 2000GT?

9139181653_9ae3f51961_b

Oblideu-vos del Mazda RX-7, oblideu-vos de l’Honda NSX. Oblideu-vos del Skyline GT-R R32 i del Datsun 240Z. Si hagués de triar un cotxe japonés, de tots els que han sortit mai del país del sol naixent, aquest seria el Toyota 2000GT. Fabricat entre 1967 i 1970, va ser contemporani d’esportius com el Jaguar E-Type, el Ferrari 365 GTB/4 Daytona i el Lamborghini Miura, tres models als que sincerament crec que no té res a envejar. I és curiós perquè Toyota no és que sigui un fabricant d’aquells que definiriem amb la paraula excitant. Això per no parlar del seu motor de sis cilindres en línia, 2.0 litres i “només” 150 CV. Els E-Type, Daytona i Miura tenien el doble de cilindres!

I tot i així el 2000GT m’encanta. I de quina manera. No sé si és la manera en la que han resolt les portes i la part posterior, la manera en la que cau el sostre, les línies dels passos de roda. No tinc ni idea. Però aquest Toyota té quelcom que m’enamora. Amb raó algú ha pagat recentment més d’un milió d’euros per un d’ells, convertint-lo de passada en el cotxe japonés més car de tots els temps.

En aquest article de Motoringconbrio trobareu info del model i alguna que altre foto. No sé vosaltres però a mi em té enamoradíssim.

Anuncis

One thought on “Per què serà que m’agrada tant el Toyota 2000GT?

Add yours

  1. Al Grand Prix históric de Pau, hi havia un stand de toyota, y per promocionar el nou toyota GT86 o com coi es digui el aborto aquell amb motor de subaru,davant hi havia un 2000 Gt, impecable i preciós……..creus que no vaig fer cap foto al cotxe modern i vaig massacrar el 2000 GT a fotos, oblidant que darrera meu hi havia Ferrari Formula 1 dels 50/60 i d’altres meravelles…….els meus companys estaven extasiats mirant els Ferrari’s, lotus, Cooper’s, etc…….i jo xalant també amb el 2000 GT. No era de carreres, era nomes un cotxe de carrer, net, polit i ben presentat,per cridar l’atenció al nou model de toyota, i tot i així, i despres d’haver-ne vist a Le Mans Classic, es un cotxe que també m’agrada molt, i no em puc estar d’extasiar-me una estona veient-lo.

    Certament els cotxes japonesos, sempre han sigut els mes menyspreuats com a clàssics, i tot i així, tenen uns quants models espectaculars…….per no parlar de les sensacions que aporten algun d’ells………perque fer una Trona, amb un Honda S800, sense baixar de 5000rpm tota la pujada, viam cuanta ferralla italiana et regala tants somriures en el mateix trajecte, amb les sensacions que t’aporta!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: