Subaru 360, un utilitari japonés tan desconegut com divertit

Captura de pantalla 2013-07-31 a les 17.42.09

Si una cosa ha aconseguit la nissaga de videojocs Gran Turismo és la de donar a conèixer a la gent molts cotxes fins llavors relativament desconeguts més enllà de les fronteres del país nipó. Un d’aquests “desconeguts” és el Subaru 360, el primer cotxe de producció de Fuji Heavy Industries, casa matriu de Subaru, el qual podria definir-se com “el 600 japonés”. Certament s’ha de reconèixer que el petit 360 guarda una certa semblança amb el model de SEAT.

Comparteix amb el 600, el Mini, el 2CV o el Beetle la missió de ser un cotxe asequible a l’abast de tothom, i la veritat és que com a mínim al Japó ho va aconseguir, venent unes 392.000 unitats entre 1958 i 1971, i convertint-se de passada en el primer kei car. Equipava un motor bi-cilíndric de 360 centímetres cúbics, d’aquí el nom, amb una potència inicial de 16 CV que amb els anys va arribar als 25 CV (hi havia una opció de doble carburador que elevava aquesta xifra fins els 36 CV). Si encara no esteu impressionats espereu a llegir sobre les seves prestacions: 100 km/h de velocitat màxima… a la que arribava després d’estar 37 segons amb el peu abaix. Un festival, vaja.

Per així entendre’ns, podriem dir que el 360 és al Japó el que el 600 va ser per Espanya, un dels models que va ajudar a motoritzar el país. Subaru ha decidit rendir un particular tribut a aquest petit utilitari publicant un video al seu canal de YouTube. No té la qualitat dels videos que per exemple publica Petrolicious però tampoc està malament, encara que sigui només per donar a conèixer un dels Subarus més importants de la història (i alhora un dels més desconeguts).

Via Autoblog

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: