RR13: en ruta cap al Nürburgring en bona companyia

1

Què? Pensaveu que ja no m’enrecordava del Rebel Run? Doncs aquí estem, disposat a continuar explicant-vos com va anar la ruta que ens va portar al Nürburgring fa unes setmanes. Si no vaig errat, abans de marxar de vacances us vaig deixar a Meilenwerk, aquell lloc ple de clàssics i de Ferraris on entre d’altres també també vam veure un Porsche 911 de la Pikes Peak. Des d’allà vam sortir cap a Nürburg, una ruta de 3 horetes i uns 340 km, en un convoy format per un 996 Turbo, un 996 Carrera 4S i un SEAT Exeo ST (el meu), la viva imatge del salt qualitatiu que hi ha entre la economia espanyola i la suïssa.

2

Si una cosa tenen les autobahn alemanyes és que sovint no són el que un s’imagina. Un sempre arriba ple d’il·lusió disposat a posar el seu cotxe a la màxima velocitat, i la única cosa que es troba és una “stau” (“retenció” en alemany) de collons provocada per unes obres. I després un altre. I un altre. Frustrant és poc. La cosa empitjora a les autopistes que hi ha al voltant de grans ciutats com Stuttgart, Frankfurt o München.

3

Per sort el trànsit es va anar diluint poc a poc a mesura que ens allunyavem d’Stuttgart, deixant una mica d’espai per estirar les cames als nostres cotxes…

4

Clar que mentre uns a dures penes arribaven als 200 km/h, altres s’enfilaven fins els 250-260 km/h (amb una màxima de 295 km/h en el viatge de tornada pel Porsche 996 Turbo). Enveja és poc.

5

Quan no portàvem ni mig camí ens va caure una tromba d’aquestes que duren 5 minuts, moment ideal per fer unes quantes fotos en moviment…

6

No sóc jo per dir-ho, però la veritat és que no van quedar del tot malament…

7

Aquí el Turbo d’en Marco.

8

I aquí el Carrera 4S d’en David, el mateix que un servidor va posar a 225 km/h fa un parell d’anys. Com veieu, no sóc l’únic que es va dedicar a fer fotos.

9

Com que per fer les fotos s’havia d’anar a velocitats similars, a alguns dels cotxes que venien pel darrera no els hi va acabar de fer gaire gràcia. Aquest Focus en particular ens ho va deixar força clar quan per fi va aconseguir avançar-nos.

10

Alguns van anar una mica més enllà per fer la foto perfecte. Tinc curiositat per veure com va quedar l’Exeo en aquesta.

11

Mentre que amb l’Exeo podia fer uns 1.100 km per dipòsit, els Porsches havien d’aturar-se força més sovint. Era l’únic on podia treure pit del meu cotxe. Aquest, i l’espai del maleter. Victòria pel Team Catalonia!

12

Aquestes parades tècniques eren un bon moment per fer fotos més d’aprop.

13

I llavors tornava a mirar el meu cotxe i pensava: “necessito un Porsche”.

14

A mig camí, en un tros d’autobahn perdut enmig d’Alemanya, una cosa groga cridava poderosament l’atenció en la distància.

15

Un Audi UrQuattro Grup B. Rèplica, imagino. Surrealista.

16

Aquest Abarth 595 SS tampoc estava del tot malament, tot i que al costat de l’Audi passava molt més desapercebut.

18

Unes quatre hores després de deixar Meilenwerk (i amb una hora i escaig de retard sobre el que teniem previst) finalment vam arribar al Nürburgring. Els darrers kilòmetres, ja un cop es deixa enrera l’autopista, són els millors de tot el viatge: primer perquè tens el circuit a tocar dels dits, i després perquè el paisatge és acollonant. 

1

Per rematar la jugada, només arribar al Nürburgring el primer que vam fer (ni tan sols vam baixar-nos del cotxe) va ser fer una volta amb l’Exeo, carregat amb quatre persones i equipatge fins el sostre. Digue’m que no va ser la volta més ràpida de la història, però va ser suficient per retrovar-nos amb el circuit i agafar forces pel dia de demà, on teniem previst llogar un parell de Swift Sport Stage 2. Clar que d’això millor en parlem un altre dia.

1

Aquí la prova del delicte. Mission accomplished.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s