Un Porsche 911 ecològic de 300 CV: inocentada o veritat?

porsche-911-blu-edition-leak-1

Estic una mica en estat de xoc després de llegir que Porsche podria presentar en breu una edició “especial” del 911 anomenada 911 Blu Edition. Aquesta versió seria la més frugal de la gama, la més asequible i també, obviament, la menys prestacional. Sobre el paper hauria de comptar amb un motor “descafeinat” amb 300 CV de potència, el qual estaria acompanyat d’un bon grapat de solucions “verdes”: sistemes de desconnexió de cilindres, start/stop i de recuperació d’energia a les frenades, pneumàtics de baixa fricció, una aerodinàmica molt treballada (parlen d’un coeficient igual que el del Prius!), etc. El resultat seria un consum de 6,4 l/100 km amb un preu de sortida de 75.000 euros, uns 9.500 euros per sota del Carrera Cabrio PDK.

Jo, sincerament, tampoc m’ho crec. I hi ha vàries raons per no fer-ho. La primera és la quantitat indecent d’informació que hi ha tenint en compte que es tracta d’una “filtració”. És curiós que a aquestes alçades encara no haguem vist ni un sol prototip, però ja sapiguem totes les especificacions tècniques i fins a les tonalitats de la carrosseria (Riviera Blu en combinació amb Guards Red). Sorprén també que Porsche hagi optat per un descapotable quan l’objectiu principal aquí és aconseguir el màxim nivell d’eficiència possible: en serio escollirien una base ja de per sí més pesada que la variant coupé? No ho crec. I després està la pròpia filosofia de la marca, la qual, tot i haver-nos donat més d’un disgut en els darrers anys, segueixo veient incapaç de tirar endavant una versió que va tant en contra de l’ADN del 911.

Jo sincerament espero que tot plegat sigui una inocentada prematura o un April’s Fool que va tard. De no ser així seria molt, molt trist per part de Porsche. Clar que com diria el meu amic Carles, pot ser ja és massa tard…

Via Diariomotor, 911.co.uk

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: