Més de mig segle després, Volkswagen deixa de fabricar la mítica T2

VW-Kombi-Last-Edition-09[2]

Al·lucino. Després de 56 anys, Volkswagen deixarà de fabricar la mítica T2, símbol de tota una generació hippie durant els anys 60, a la planta brasilenya on s’ha fabricat ininterrompudament des del primer dia (allà per 1957). Aquesta dràstica decisió no s’ha pres degut a la baixa demanda o al fet de ser un producte obsolet des de ja fa masses dècades, sino a una nova normativa sobre seguretat que s’aplicarà en breu al país de la samba. Curiós.

Cal dir que en tot aquest temps aquesta particular T2 no ha estat aliena al pas dels anys: el motor refrigerat per aire ha estat substituït per un 1.4 atmosfèric de 78 CV associat a un canvi manual de quatre relacions… i ara s’ofereix amb una ràdio “moderna”. I ja està. Per dir-li adéu d’una manera digne, Volkswagen Brazil n’oferirà una darrera sèrie limitada a 600 unitats a la que ha denominat Volkswagen Kombi Last Edition. Cada unitat rebrà una placa commemorativa, adhesius i tonalitats tirant a retro, i sortirà a la venda per un preu que rondarà els 27.000 euros.

Si tenim en compte que la Type 2 original (presentada l’any 1950 i coneguda com a T1) pràcticament no difereix de la T2 protagonista d’aquest article, estem parlant d’un model que ha estat comercialitzat durant ni més ni menys que 63 anys. Tota una vida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s