Petrolicious i el Ferrari 275 GTB/4 S NART Spider de 25 milions de dòlars

Captura de pantalla 2013-08-18 a les 16.08.25

Fa unes setmanes Petrolicious va publicar un dels seus genials videos sobre un Ferrari molt, molt especial. Es tractava d’un 275 GTB/4 S NART Spider, una de les 10 úniques unitats fabricades per Ferrari després de que Luigi Chinetti, importador oficial de la marca als Estats Units, aconseguís convèncer Il Commendatore de la necessitat d’un cotxe així. Aquesta unitat va ser adquirida per Eddie Smith l’any 1967, després de que el propi Chinetti el truqués en persona oferint-li una de les unitats (pel que es veu no va ser fàcil col·locar les 10 unitats). El problema és que Smith tot just s’acabava de comprar un 275 GTB/4 coupé, un contratemps que es va solucionar quan Chinetti li va prometre que li tornaria els calers.

Des de llavors el cotxe sempre ha estat part de la seva vida, i ni alguna que altre oferta escandalosament obscena ha aconseguit fer-lo canviar d’opinió. Ni tan sols quan Steve McQueen el va trucar en persona demanant-li que li vengués la seva unitat després de que el seu NART Spider — una de els primeres unitats — quedés danyat en un accident de circulació (la unitat d’Eddie Smith encara no havia sortit de Maranello).

Per desgràcia, Eddie Smith va morir fa sis anys i des de llavors el cotxe ha estat parat en un garatge instal·lat en un antic hangar de North Carolina. Fa un parell de dies el cotxe va sortir a la subhasta de RM Auctions que va tenir lloc a Monterey. Els diners que s’obtinguessin serien destinats a beneficiència, així que l’interés era inmens. Doncs bé, el preu final pel que va ser adjudicat va ser de 25 milions de dòlars (uns 18,7 milions d’euros al canvi). Per que després diguin que hi ha crisi…

D’aquesta manera, aquest 275 GTB/4 S NART Spider s’ha convertit en el segons cotxe que assoleix un preu més alt en una subhasta, només superat pel Mercedes-Benz W196 ex-Fangio del que us vaig parlar fa uns dies. I pensar que el preu estimat rondava els 14-17 milions de dòlars

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: