Ferrari 250 GTE Squadra Mobile, un cotxe de policia amb moltíssim estil

Captura de pantalla 2013-08-20 a les 19.21.33

Penseu en un cotxe de policia. Un d’elegant, a ser possible. Ràpid. Lamborghini Gallardo LP560-4 Polizia? Bon intent: línies sensuals, un potent V10 al darrere. No està malament per començar, però no és el que busco. Estic parlant d’un cotxe-patrulla molt més elegant, probablement el més elegant que hagi patrullat mai els carrers d’una ciutat. I no, tampoc parlo dels Aston Martin One-77 i Lamborghini Aventador LP700-4 de la policia de Dubai. El que avui ens porta Petrolicious va molt més enllà: vesteix un elegant disseny de Pininfarina i sota el capó amaga un potent V12 de tres litres de cilindrada. Aneu lligant caps? Doncs sí: parlo del Ferrari 250 GTE Squadra Mobile de 1962, un coupé que va patrullar els carrers de Roma fins 1968 i que ben bé podria consierar-se el cotxe de policia més elegant de tots els temps. Sense discusió possible.

En una entrega de premis a la policia local de Roma, el president de la república italiana va preguntar a un agent que els hi donaria el que demanessin. Era una època on les retallades eren quelcom impensable. L’agent, mig en serio mig en conya, va dir “un Ferrari”. I lluny de prendre-s’ho en broma, Giovanni Gronchi va trucar al mateix Enzo Ferrari per demanar-li un. Tracte fet. Ferrari va pensar que aquest podria ser un primer pas per “motoritzar” a la policia italiana amb els seus esportius. Per desgràcia, dels dos xassíssos que es van fabricar només s’en conserva un (l’altre va patir un fatal accident i va ser desvallestat), una unitat que aquesta setmana ha rebut la visita de Petrolicious. El video resultant no té desperdici.

Via Petrolicious

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: