evo es posa al volant del Porsche 991 GT3

car_photo_579256_25

Després del video de /DRIVE en el que Chris Harris provava el nou Porsche 991 GT3 per carreteres catalanes, l’altre prova que tenia ganes de veure era la de la revista evo. I la veritat és que no m’ha decepcionat en absolut. Segueixo pensant que el nou GT3 ha donat la esquena a la filosofia que sempre ha caracteritzat aquestes versions, començant per la impossibilitat de tenir-lo amb canvi manual i acabant per la indecent quantitat d’electrònica que s’ha introduït en aquesta nova generació (com per exemple l’eix posterior direccional). I tot i així cada cop m’agrada més.

Clar que és un agradar “diferent” a la fascinació que sento, per exemple, pel 964 Carrera RS o pel 997 GT3 RS 4.0. El nou 991 GT3 m’agrada en comparació a d’altres cotxes moderns, i sobra dir que el prefereixo a qualsevol GT-R, MP4-12C o 458 Italia (fins i tot al nou 458 Speciale). En aquest sentit evo fa molt bé de comparar el nou GT3 tant amb el McLaren (en circuit) i al Nissan (en carretera), una manera de contextualitzar la nova proposta dels alemanys respecte a alguns dels seus rivals.

Queda clar que el nou 991 GT3 frena millor, tracciona millor, canvia millor (el canvi PDK és rapidíssim), gira millor (gràcies al eix posterior direccional, entre a d’altres coses) i fa moltes altres coses millor que els seu predecessor. Però com molt bé diu Jethro Bovington, quelcom s’ha perdut en aquesta transició, sobretot al conduir-lo en carretera: el so i la empenta del motor Mezger, la conexió que només et dona un canvi manual. És una llàstima, sí. El GT3 s’ha fet gran… i mainstream. El video no té desperdici.

Actualització: Si a més a més voleu llegir les impressions de Bovington sobre el GT3, no us perdeu aquest article de evo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s