Faster. Farther. Així recorda Porsche el mític 917

porsche_917_lh_large_25054

Fa uns mesos us vaig parlar d’una exhibició que el North Carolina Museum of Art dedicarà a Porsche. Amb motiu d’aquests exposició, en la qual es podran veure dues unitats del 917 (essent una d’elles el prototip de 16 cilindres), el fabricant alemany ha publicat un video, titulat molt convenientment “Faster. Farther.” (Més ràpid. Més lluny.), en el que fa un petit repàs al mític 917, un dels seus cotxes més icònics i el que probablement més va contribuir a consolidar-los com una referència a Le Mans.

Porsche va aprofitar una escletxa al reglament esportiu en la que es permetien cotxes “de carrer” amb motors de fins a 5.0 litres de cilindrada si com a mínim s’en fabricaven 25 unitats. Com que els prototips estaven limitats a motors de només 3.0 litres, alguna ment inquieta a Stuttgart va pensar que fabricant les unitats que la FISA demanava el problema estaria solucionat. I així va ser.

Va ser el primer cotxe en fer servir materials “exòtics” (com a mínim allà pels anys 70) com el titani i el magnesi, convertint-lo en un autèntic pes-ploma que. El problema és que era tan lleuger i tan potent que era pràcticament inconduïble, un fet que queda demostrat per la quantitat de variants que van existir: 917K, 917 LH, 917/10, etc. En una època en la que els túnels de vent eren pura ciència ficció, no els hi quedava alternativa que fer servir l’infalible mètode de prova i error. I tot i així van aconseguir guanyar els 24 hores de Le Mans de 1970, la primera de moltes altres victòries que arribarien en anys posteriors amb el 936, el 956 o el 996 GT1-98.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: