Video: Gran Premi d’Espanya de Formula 1 de 1971 a Montjuïc

1L1pa

Montjuïc. 18 d’abril de 1971. Gran Premi d’Espanya de Formula 1. Segona prova del mundial després de Sudàfrica i primera en la que els equips feien servir pneumàtics slicks. Aquella edició era la segona en la que els monoplaces de la categoria reina es passejaven per la muntanya màgica, un traçat amb nules mesures de seguretat — l’any 1975 va ser el darrer cop que la F1 va còrrer en aquest traçat, després de que un accident protagonitzat per Rolf Stommelen acabés amb la vida de cinc persones — però alhora un dels més espectaculars (les imatges dels cotxes saltant davant de l’estadi a càmera lenta posen la pell de gallina — minut 1:36).

No menys impressionant és veure els monoplaces lliscant en la pujada cap al Poble Espanyol (2:59) o el paio escombrant la recta de meta just després. Eren altres temps. Jackie Stewart — qui acabaria proclamant-se campió del món aquell mateix any — va acabar enduent-se la prova amb el Tyrrell-Ford, amb Jacky Ickx i el seu Ferrari en segona posició a 3,4 segons, i Chris Amon tancant el podi amb el March a quasi un minut.

És una llàstima que l’Ajuntament de Barcelona ja no vulgui sentir parlar de fer més curses en aquest emblemàtic traçat. Estic segur de que si enlloc d’estar parlant d’aquest país en el que ens ha tocat viure estiguèssim parlant de França, Alemanya o el Regne Unit, cada any tindriem un autèntic festival de cotxes històrics als carrers de la ciutat — no com l’Esperit de Montjuïc que s’han inventat i que des de fa un parell d’anys es celebra al Circuit de Catalunya. Que no està malament… però que no és el mateix.

Aquí teniu un video de la cursa amb una molt bona qualitat (em sembla que és el millor video que hi ha d’aquella edició), i aquí un altre amb una qualitat una mica més discutible.

Actualització — M’acado d’adonar que ja vaig parlar d’aquest circuit, d’aquest Gran Premi i d’aquesta edició en una entrada prèvia que vaig publicar allà per maig de 2011. Bé. I què? Mai està de més veure videos com aquest, més quan l’escenari és la pròpia ciutat comtal.

Via Axis of Oversteer

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: