Ruf CTR Yellowbird. Faszination Nürburgring. Re-masteritzat.

Captura de pantalla 2013-08-24 a les 17.29.33

Faszination Nürburgring és, juntament amb el videojoc Gran Turismo, un dels elements que més ha contribuït a la popularització del traçat alemany. No és que l’accident de Niki Lauda o els sport-prototips amb Stefan Bellof al capdavant passessin de puntetes sense fer soroll, però s’ha de reconèixer que l’impacte que el video de Ruf va tenir (i segueix tenint) entre els fanàtics del Ring és difícil d’igualar.

Stefan Roser va ser capaç de fer una volta de 8:05, un temps que avui en dia considerariem discret — està a la par amb el BMW M3 E92, el Porsche Cayman S (PDK) o un Audi R8 4.2 FSI — però que aleshores era tota una referència. De fet aquell temps va ser la referència durant un bon grapat d’anys, fins que un Bugatti EB110 va aconseguir superar-lo. Res a veure entre un cotxe i l’altre. Així com tampoc tenen a veure els cotxes moderns amb el Ruf CTR Yellowbird.

Si una cosa demostra tot plegat és que, primer, Stefan Roser estava com una cabra i, segon, que el cotxe anava com un míssil. Perquè recordeu que estem parlant de 1987, una època en la que un BMW M3 no arribava als 200 CV i en la que la electrònica encara no havia fet acte de presència. En aquests 26 anys els cotxes, les suspensions, la direcció, els frens i els pneumàtics han evolucionat moltíssim, i tot i així el Yellowbird va aconseguir marcar un temps que ni un esportiu de motor central, tracció total, 420 CV i fabricat el 2013 ha estat capaç d’igualar. Per treure’s el barret.

L’impacte d’aquell video de qualitat horrible va ser brutal. Perquè tan se val si ara arriba Porsche amb un nou video en qualitat 4K mostrant com el nou 991 GT3 pot baixar dels sis minuts en donar una volta al Nordschleife. Els cantos d’Stefan Roser, gas a fons, pujant-se pels pianos, avançant cotxes i motos amb el Ruf de costat, són d’aquelles imatges que no s’esborren amb facilitat. I això que aleshores la qualitat era força discutible (com a mínim si la comparem amb el que tenim avui en dia).

Ara els japonesos de Option Auto han recuperat una d’aquestes còpies en VHS i l’han tornat a pujar a YouTube en la màxima qualitat possible: 1080p. Són 16 minuts de pilotatge PUR per pixar i no treure gota.

Via Bridge to Gantry

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: