Video dominical del dia: així es fabrica el McLaren MP4-12C

factory

Imagino que entrar al McLaren Tchnology Center, seu tant de l’equip McLaren de Formula 1 com de McLaren Automotive, la divisió responsable dels cotxes de carrer, no està a l’abast de tothom. Me l’imagino com en una pel·lícula de James Bond, amb identificadors amb escàner de retina, cartells amb amenaçadors DO NOT ENTER i coses per l’estil. La realitat segurament és més o menys així (venint d’una empresa dirigida per Ron Dennis no m’extranyaria en absolut), d’aquí que reportatges com el que fa unes setmanes va fer la BBC siguin tan benvinguts.

Una hora de video en la que es destripen els secrets (els secrets que com a mínim es poden explicar, imagino) del MP4-12C, els quals van des de la cadena de muntatge, una curiosa barreja d’artesania i tecnologia digne d’una pel·lícula de ciència ficció, fins a la presentació del model en el primer concessionari que es va obrir a Londres. Val la pena donar-li u cop d’ull si no tenim res a veure aquesta tarda (perquè aquest matí, entre motos i Formula 1 tenim la quota força coberta).

Juntament amb el video de la BBC també va un altre de similar publicat per Redline ara farà un any, així com dos imprescindibles articles de SPEED HUNTERS: The Process: Building a McLaren MP4-12C i Car Builder — McLaren MP4-12C Production Line.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s