El Porsche 991 GT3 és “un festival pels sentits”

Captura de pantalla 2013-08-28 a les 18.40.38

Admeto que cada cop que parlo del nou GT3 m’agrada una miqueta més que abans. Coses de tenir el tall a les 9.000 rpm, imagino. El video d’avui no és gran cosa: una promo oficial on Andreas Preuninger, cap del projecte encarregat d’aquesta versió, explica com el nou GT3 és “un festival pels sentits”. No entraré en si aquesta afirmació és certa o no (perquè dubto molt que mai arribi a conduir un d’aquests, i menys encara poder comparar-lo amb les generacions anteriors — per això estan els videos de EVO i /DRIVE).

Sí que és veritat, però, que tot i la adopció del canvi PDK com a única opció (una decisió justificada per Preuninger després d’haver provat el cotxe durant un parell d’hores per la Selva Negra), així com la incorporació d’un eix posterior direccional, el 991 GT3 m’agrada. I molt. Però no m’agrada de la mateixa manera en la que m’agrada un 911 2.7 Carrera RS o un 964 Carrera RS. Perquè són cotxes diferents, tot i seguir tenint el motor al llog equivocat i unes línies que poc han canviat en mig segle d’història.

Després de tot, m’imagino que ningú dirà que el M3 CSL o el 360 Challenge Stradale són mals cotxes per no oferir un canvi manual ni com a opció, oi? Hi ha centenars, milers de cotxes en els que encara podem gaudir d’un punta-taló perfectament executat. I després hi ha cotxes com el GT-R, el 458 Italia o el McLaren MP4-12C, on d’aquesta feina ja s’encarrega la electrònica (permetent de passada que tu et pugui concentrar en el que realment importa: la carretera). Són cotxes pitjors per venir carregats d’electrònica i només tenir dos pedals? No ho crec. Simplement són diferents.

Tot i així, el dia que em toqui l’Euromillones el 991 GT3 serà un dels primers de la llista. Perquè cada cop que aquest motor es posa a bramar s’em posa la pell de gallina. I això és un molt bon símptoma. Si voleu uns quants GIF, aquí i aquí en teniu una bona tria.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s