Així han evolucionat els volants de la Formula 1 en els darrers 20 anys

Captura de pantalla 2013-08-30 a les 17.39.26

L’any 1993 el volant del Sauber C12 de Karl Wendlinger i JJ Lehto tenia només dos polsadors: un per parlar amb l’equip a través de la ràdio, i un altre per saltar de pàgina en el display que tenien al darrere. Cap més. Els pilots actuals, per contra, necessiten una llicenciatura per entendre com funciona el volant del C32, un dispositiu des del que es poden modificar centenars de paràmetres del cotxe: des de la mescla de benzina fins a la distribució de la frenada davant-darrere, passant pel KERS, el pit limiter o els controls del diferencial. En el següent video la escuderia suïssa ens mostra d’una manera sumament gràfica com han evolucionat els volants al llarg dels darrers 20 anys.


2013_StWheel_landscape

Via Motorsport Retro

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s