La curiosa història del Porsche 911 Turbo amb motor de Formula 1

MTC-August-TagTurbo911-1

Algú sabria dir-me quin és el cotxe que apareix a les imatges? Un Porsche 911 Turbo, oi? Això és el que sembla a primera vista. Alguns detalls, com per exemple les llandes RUF o el paracops davanter modificat, podrien donar a pensar que es tracta d’una versió preparada. I així és. Calent, calent. Pot ser el TAG de la matrícula us dona alguna pista addicional. I si us dic que aquestes fotos han estat fetes al McLaren Technology Center de Woking? Per si algú encara no ha acabat de lligar caps, el cotxe que teniu davant vostre és un 911 Turbo de mitjans dels 80 equipat amb ni més ni menys que el 1.5 V6 Turbo de Formula 1 que la escuderia McLaren-TAG va fer servir entre 1983 i 1987.

Exacte. Un Porsche 911 amb el motor d’un Formula 1. Un cotxe-laboratori que durant anys i anys ha estat amagat a les instal·lacions de McLaren, a Woking. Una mena d’unicorn, com molt bé defineixen a Drive Cult, del que s’ha rumorejat molt durant els anys però que ningú havia vist mai fins ara. Les fotos van ser fetes en una trobada que es va celebrar l’estiu passat i que portava per nom McLaren Employee Motorshow, i m’han arribat ara gràcies a un curiós article de Jalopnik sobre els 10 cotxes de “proves” més exagerats que s’han fet mai (aquest Porsche ocupa la primera posició).

Penseu que en aquella època, a mitjans dels anys 80, els motors de Formula 1 s’enfilaven fins més enllà dels 1.000 CV de potència en configuració de qualificació (tot el contrari del que passa ara, on els equips només poden fer servir sis motors per temporada). Si el RUF CTR Yellowbird, amb uns 470 CV i basat en el mateix model que el cotxe que avui ens ocupa, no s’aguantava per enlloc en el mític video Fazination Nürburgring, com ha de ser portar-lo amb el doble de potència? Em moro de ganes de saber-ho, però molt em temo que seguirà sent un secret pels segles dels segles…

MTC-August-TagTurbo911-2 MTC-August-TagTurbo911-3

Via Drive Cult

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: