El Porsche 918 Spyder es converteix en el primer cotxe global en baixar dels 7 minuts al Nürburgring

p130781a4rgb

Això dels rècords de volta al Nürburgring és com les eleccions: tothom guanya perquè tothom sap trobar la perspectiva que més els afavoreix. Avui toca parlar del nou Porsche 918 Spyder, presentat a Frankfurt fa només unes hores en la seva definitiva versió de producció. Juntament amb la presentació del nou model, els alemanys han fet públic el temps de volta aconseguit al Nürburgring fa només unes setmanes: 6 minuts i 57 segons, un crono que els situa com a “primer model de producció amb una homologació global” en baixar dels 7 minuts.

Aquesta definició, que no deixa de ser certa, deixa fora de joc el 6:48 que Michael Vergers va aconseguir el 2009 amb un Radical SR8 LM, vestint samarreta i texans i havent-lo conduït des del Regne Unit fins al traçat alemany, rebaixant en 14 segons els temps del Gumpert Apollo i el Dodge Viper ASR. La veritat és que no està gens, gens malament. Ara només queda esperar a veure de què és capaç el McLaren P1, caçat no fa gaire donant voltes al Nürburgring amb l’objectiu d’establir un nou rècord de volta (la rumorologia popular parla d’un temps de 7:04).

Els pilots encarregats de fer les darreres proves al Nürburgring van ser Walter Röhrl, Timo Kluck i Marc Lieb. Tots tres van rodar amb dues unitats del 918 Spyder equipades amb el paquet esportiu Weissach, marcant temps per sota dels 7 minuts de manera consistent. Marc Lieb va ser qui va acabar la jornada amb el millor temps del dia, a una mitjana de 179.5 km/h.

Recordem que el 918 Spyder compta amb un motor 4.6 V8 de 608 CV associat a dos motors elèctrics, de 156 i 129 CV respectivament, el que de passada també el converteix en el cotxe híbrid més ràpid al Nürburgring. Serà per falta de categories. Em pregunto de què seria capaç aquest cotxe sense els kilos extres que implica tota la tecnologia híbrida…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s